Processingenjör Boliden Rönnskär

Publiceringsdatum: 2024-02-27

Vill du arbeta inom yrken med teknisk inriktning-branschen? Det är nu möjligt för dig att få jobb som processingenjör, metallurgi hos Boliden Mineral AB. Boliden Mineral AB söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Skellefteå som är tjänsteorten. Boliden Mineral AB behöver fler anställda som stödjer arbetet inom processingenjör, metallurgi. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Bli en del av Boliden Mineral AB genom att ansöka till jobbet som processingenjör, metallurgi senast måndag den tjugofemte mars 2024.


Jobbannons

Om oss

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

Vi behöver förstärkning

Produktionsavdelningen Nischer söker en processingenjör med ansvar för E-material. Nischer är en sektion av Rönnskär produktionslinje och innefattar 3 st smältenheter: Blykaldo, Blyraffineringen samt E-kaldo. E-material smälts främst på E-kaldoverket men även kampanjvis på Blykaldo. Som processingenjör arbetar du främst med att planera, följa upp och förbättra anläggningens utnyttjande och kvalité genom ett nära samarbete med operatörer och enhetschefer på respektive ansvarsområde.

Arbetsuppgifter

Som processingenjör på produktionsavdelningen Nischer så är ditt huvuduppdrag att ansvara för anläggningsutnyttjande och kvalité för processavsnittet. I rollen ingår att utgöra operativt stöd till operatörer och strategiskt stöd till avdelningen samt till projekt på Rönnskär. Du har ett flödesansvar med flera kund/leverantörs kontakter. Därför lägger vi stor vikt på din förmåga att kommunicera med flera olika yrkeskategorier. Arbetsuppgifterna kan vara av stor komplexitet och spänner över ett brett område inom vår verksamhet och därför ingår i uppgifterna att vara processavsnittets kontakt mot Rönnskärs processutvecklingsavdelning.

Du kommer även att bidra till att utbilda och utveckla medarbetare.

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående, systematisk och problemlösare. Du har mycket lätt för att arbeta i olika team, ofta med dig själv som ledare. Vidare är du analytisk och ansvarsfull. För att lyckas i arbetet har du förmåga att se helheten och kombinera långsiktigt tänkande med det löpande arbetet. Det är även en fördel om du har ett teknikintresse och en vilja att hela tiden lära dig nya saker.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

  • Ingenjörsutbildning med inriktning mot teknisk kemi, metallurgi eller motsvarande.
  • Några års erfarenhet av kvalificerat likvärdigt arbete
  • Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska)
  • Goda IT-kunskaper
  • B-körkort

Meriterande är:

  • Erfarenhet av projekt- och utvecklingsarbete inom processindustri eller annan tung industri
  • Kännedom om New Boliden Way, LEAN och Maximo

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar mod, omsorg och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Arbetstid

Dagtid 38,75 tim/veckan

Tillträde

Efter överenskommelse

Upplysningar

Sektionschef Johan Nutti 0910–77 33 13

e-post: Johan.Nutti@boliden.com

Facklig information

Elin Söderlund, Sveriges Ingenjörer, tel 0910-77 34 31

Mikael Norrby, Unionen, tel 0910-77 37 76

Dan Nilsson, Ledarna tel 0910-77 38 76

Ansökan till

Du skickar in din ansökan och CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av Emil Lindholm tel. 0910-77 31 77, e-post: emil.lindholm@boliden.com.

Vi vill ha din ansökan senast 24 Mars 2024.

Urval och intervjuer sker löpande

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnBoliden Mineral AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5562316850
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProcessingenjör, metallurgi
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Boliden Mineral AB söker en person till denna tjänst som processingenjör, metallurgi med placerings i Skellefteå. Om det låter intressant att arbeta som processingenjör, metallurgi hos Boliden Mineral AB skickar du in din ansökan senast 2024-03-25.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Processingenjör till Lantmännen

Bravura Sverige AB söker en person till tjänsten som processingenjör, maskin i Norrköping.

2024-04-15

Mer info

Senior processingenjör

AFRY AB söker en person till tjänsten som processingenjör, elkraft i Kiruna.

2024-04-18

Mer info

Senior processingenjör

AFRY AB söker en person till tjänsten som processingenjör, elkraft i Luleå.

2024-04-18

Mer info