Beredskapsstrateg

Publiceringsdatum: 2024-02-22

Vill du arbeta inom säkerhet och bevakning-branschen? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Piteå kommun genom att arbeta som säkerhetsingenjör. Piteå kommun söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Om du redan bor i närheten av Piteå, är det här din chans att söka ett spännande jobb Piteå kommun behöver fler anställda som stödjer arbetet inom säkerhetsingenjör. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Söker du efter en spännande karriär som säkerhetsingenjör? Sök jobbet hos Piteå kommun senast söndag den sjuttonde mars 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Piteå är en trygg småstad med storstadens alla möjligheter. Med ett centralt läge mitt i den gröna omställningen, stark företagartradition och framskjuten position inom forskning ska vi bli en förebild för hållbar tillväxt och samhällsutveckling

Vill du tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor inom bland annat informationssäkerhet, krisberedskap och civilt försvar, arbeta med kommunens säkerhetsfunktion?  Välkommen med din ansökan!

Beredskapsstrateg

Som beredskapsstrateg tillhör du Avdelningen för styrning och ledning inom Kommunledningsförvaltningen.  Avdelningen består av bla kompetenser för att upprätthålla och utveckla politiska beslutsprocesser och ärendehantering, juridik, verksamhetsutveckling och digitalisering, informationsförvaltning, centralarkiv och säkerhetsfunktion.

Arbetsuppgifter

Som beredskapsstrateg arbetar du nära kommunledningen och politikerna men också i tätt samarbete med andra centrala funktioner, andra förvaltningar samt de kommunala bolagen. Uppdraget innebär ett strategiskt, ett operativt samt ett stödjande ansvar. Du utvecklar och planerar kommunens strategiska arbete med krisberedskap och civilt försvar samt uppgifter kopplat till arbetsområdet.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att ta fram, utveckla och förvalta styrande och stödjande dokument inom främst civilt försvar. Du ger råd och stöd till organisationen i frågor som rör främst civilt försvar men även andra säkerhetsrelaterade frågor. En viktig del av uppdraget är informationsåtgärder för att öka förståelse och kunskapen om civilt försvar.

Kvalifikationer

Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har relevanta kunskaper om berörd lagstiftning och har erfarenhet av att genomföra och leda förbättringsarbete, exempelvis informationsklassning, granskningar, riskanalyser samt aktivt delta i utformandet av säkerhetsåtgärder inom området. Du har god kunskap och erfarenhet av arbete inom IT och informationssäkerhet gällande lagstiftning, standarder, sårbarheter och skyddsåtgärder.

Vi tror att du till ditt sätt är analytisk och processinriktad och har ett stort engagemang och ansvar för ditt arbete. Du kan prioritera uppgifter, arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra. Du kan pedagogiskt beskriva och förklara även komplexa frågeställningar på olika nivåer i organisationen. En mycket god samarbetsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för uppdraget. B-körkort krävs för tjänsten.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och anställningen kommer därför att omfattas av säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) med i förekommande fall registerkontroll.

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-17

Om arbetsplatsen 

Kommunledningsförvaltningen är en av kommunens sju förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med pitebor, näringsliv och föreningar utvecklar vi Piteå till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. 

Läs mer;

Kommunledningsförvaltningen  Kommunledningsförvaltningen - Våra verksamheter (pitea.se) 

Jobba i Piteå kommun Jobba hos oss - Arbete (pitea.se) 

Piteå växer Piteå växer - Hållbar samhällsutveckling (pitea.se) 

Inflyttarservice – för dig som vill flytta till Piteå 

Letar du bostad, vill du veta mer om skola och barnomsorg eller är du nyfiken på kultur- och fritidsutbudet? Inflyttarservice Piteå erbjuder dig stöd från start till mål. 

Inflyttarservice Piteå (https://www.pitea.se/inflyttare/kontakta-inflyttarservice)

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnPiteå kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120002759
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSäkerhetsingenjör
YrkesområdeSäkerhet och bevakning

Ansökan

Piteå kommun söker en person till denna tjänst som säkerhetsingenjör med placerings i Piteå. Om det låter intressant att arbeta som säkerhetsingenjör hos Piteå kommun skickar du in din ansökan senast 2024-03-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Miljöutredare till Renova

Renova AB söker en person till tjänsten som miljöingenjör/miljövårdsingenjör i Göteborg.

2024-04-16

Mer info

Senior Contract Management till industriprojekt

Ingenio Consulting Group AB söker en person till tjänsten som byggnadskalkylator/anbudsingenjör i Göteborg.

2024-04-16

Mer info

Konsult automation & inbyggda system

Weskill AB söker en person till tjänsten som automationsingenjör, elkraft i Umeå.

2024-04-16

Mer info