Chefsingenjör Systemsamordning

Publiceringsdatum: 2024-02-02

Skulle du vilja jobba inom yrken med teknisk inriktning? Vill du ta steget att arbeta som logistikingenjör hos Försvarsmakten? Nu har du möjligheten. Försvarsmakten söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst tills vidare. Kolla in deras jobbannons för mer information.

Denna tjänst finns tillgänglig i Boden som är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom logistikingenjör-branschen, har Försvarsmakten just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Har du vad som krävs för att arbeta som logistikingenjör hos Försvarsmakten? Ansök innan måndag den elfte mars 2024 och ta reda på det!


Jobbannons

Befattningen erbjuder

Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Logistik (TVK Log) söker en Chefsingenjör Systemsamordning. Vill du vara med och utforma Försvarsmaktens förmåga inom området, genom att utveckla och säkerställa tillgängligheten av materiel vid förbanden, har du nu chansen att söka ett utmanande, utvecklande och viktigt jobb!

Om enheten

TVK Log arbetar på central nivå och är en viktig del av logistikledningen i Försvarsmakten. Vi ansvarar bland annat för att logistikmaterielen är tillgänglig och möter förbandens behov. En framgångsfaktor för oss i våra uppdrag är samarbete och expertkompetens.

Enheten är indelad i fem avdelningar och består idag av ca 100 medarbetare, huvudsakligen av civil personal med en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Ledningen sitter i Boden, men vi har verksamhet på ett flertal orter i Sverige.

På arbetsplatsen arbetar vi aktivt för hög trivsel och god arbetsmiljö. Vi lägger även stor vikt vid hälsofrämjande åtgärder och som försvarsmaktsanställd har du exempelvis möjlighet att träna på arbetstid tre timmar per vecka. Vi vårdar en kultur som bygger på gemenskap samt uppmuntrar och möjliggör kompetensutveckling. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chefsingenjör inom systemsamordning har du en central roll i att säkerställa att kravställning på tekniska materielsystem tillgodoser krav på teknisk samfunktion inom och mellan förband, mellan försvarsgrenar samt med tredje part. Du har övergripande ansvar för kravanalys, designregler och granskning av tekniska materielsystem. Du utarbetar och förvaltar stödjande och inriktande dokument inom området, exempelvis handlings- och designregler.

Inom logistikmaterielområdena ansvarar du för uppföljning och granskning av tekniska materielsystem och samverkar inom Försvarsmaktens designledning samt Försvarets materielverks systemdesignledning. Du genomför och handlägger systemdesign- och konfigurationsledningsuppgifter. Vid behov deltar du i projektgrupper, tekniska utredningar och i framtagande av tekniska order, dokumentation och rapportering. Du bidrar även med sakkunskap till utvecklings- och vidmakthållandeorganisationen inom eget område.

Krav

Kvalifikationer

  • Universitets- eller högskoleexamen med ingenjörsinriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Dokumenterad erfarenhet av design- och konfigurationsledning, tekniskt systemarbete, kravställning eller underhållslösningar med hög grad av samfunktionsbehov
  • Dokumenterad erfarenhet av teknisk dokumentation, brukarinstruktioner och utbildning.

Personliga egenskaper

Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är utvecklingsinriktad, drivande och tar egna initiativ. För tjänsten krävs en god analytisk förmåga och en väl utvecklad förmåga att se sammanhang. Du är kommunikativ och pedagogisk och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter, vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet av tekniskt systemarbete, kravställning, design- och konfigurationsledning eller underhållslösningar inom Försvarsmakten, Försvarets materielverk eller försvarsindustrin.

Övrigt

Anställningen utgör en civil tillsvidaretjänst på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas för dig som inte redan är tillsvidareanställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Boden

Resor i tjänsten förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetstester kan komma att tillämpas.

Upplysningar om befattningen

För frågor om befattningen kontakta Sektionschef Maria Stoltz 070-365 02 24 eller Avdelningschef Johannes Lundqvist 070-312 94 35. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Kerstin Palm på tfn 073-316 14 52.

Fackliga företrädare

OFR/O – Jan Pettersson

OFR/S – Jeanett Svanberg

SEKO – Lars-Erik Selström

SACO – Elisabeth Valdemarsson

Samtliga nås via växeln, 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 11 mars 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsvarsmakten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004615
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeLogistikingenjör
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Försvarsmakten söker en person till denna tjänst som logistikingenjör med placerings i Boden. Om det låter intressant att arbeta som logistikingenjör hos Försvarsmakten skickar du in din ansökan senast 2024-03-11.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Assisterande Chefsingenjör till designorganisationen

SAAB AB söker en person till tjänsten som kvalitetsingenjör, maskin/kvalitetstekniker, maskin i Linköping.

2024-04-11

Mer info

Chefsingenjör för Indirekt Eld och Luftvärn

Adecco Sweden AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, väg i Stockholm.

2024-04-17

Mer info

Chefsingenjör för Indirekt Eld och Luftvärn

Försvarets Materielverk söker en person till tjänsten som civilingenjör, produktion, maskin i Stockholm.

2024-04-17

Mer info