Växjö Energi söker två ingenjörer till Traineeprogram

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Växjö Energi söker två ingenjörer till Traineeprogram

Växjö Energi - en del av din vardag

Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder - idag och i framtiden.

Är du nyutexaminerad ingenjör eller har du hunnit arbeta något år efter din examen så kan Traineeprogrammet hos Växjö Energi vara något för dig. Som trainee erbjuds man fast anställning inom Växjö Energi och efter en gedigen introduktion som ska ge kunskap om samtliga delar i företaget, varvas programmet med projektperioder inom lämpliga verksamhetsområden. Växjö Energi söker nu två Traineer. Välkommen med ansökan!

Traineeprogram - ingenjörer

Växjö Energi har för avsikt att återigen starta sitt traineeprogram i september 2020. Som trainee erbjuds man fast anställning inom Växjö Energi och efter en gedigen introduktion som ska ge kunskap om samtliga delar i företaget, varvas programmet med arbets-/projektperioder inom lämpliga verksamhetsområden. Växjö Energi söker två stycken traineer med skiftande utbildningsbakgrund, en ingenjör med "hemvist" inom Elnät kund och nät samt en ingenjör inom Elnät mätservice.

Växjö Energi vill med traineeprogrammet locka till sig nya yngre medarbetare som besitter de senaste kunskaperna inom respektive område. Ett annat skäl till satsningen är att flera kompetenser som krävs inom företaget är bristyrken idag. Genom att erbjuda ett attraktivt första arbete så ser man goda förutsättningar att få medarbetare att växa med bolaget.

Som trainee hos Växjö Energi får du möjlighet att utvecklas, både som person och i din blivande yrkesroll - som specialist eller framtida ledare.

Programmet

Programmet, som pågår från september 2020 till juni 2021 skräddarsys efter din utbildning, eget intresse och företagets behov. Anställningen startar med en gedigen introduktion vilket ska ge god kunskap om alla delarna i företaget. Man får en "hemvist" inom lämplig del av företaget och arbete varvas här också med arbets-/projektperioder inom andra verksamhetsområden inom företaget.

Med traineeprogrammet vill Växjö Energi ge sina nya medarbetare ett så brett perspektiv som möjligt av hela företagets samhällsuppdrag. Tanken är att ge möjlighet till att skapa ett nätverk som man har stor nytta av, både under programmets gång och i framtiden. Programmet ger möjlighet att arbeta med erfarna kollegor och chefer, lära sig hantera komplexa situationer samt möjligheten att få/ta ett stort personligt ansvar.

Under programmets gång kommer uppdraget att utvärderas och efter diskussion med traineen erbjuds lämpligt tjänst, med hänsyn tagen till utbildning, intresse och företagets behov.

Programmet startar med två inriktningar beroende på utbildningsbakgrund och intresse:

Ingenjör Mätservice:

Inom mätservice kommer stort fokus att läggas vid hantering av kundernas mätdata och mycket arbete kommer att ske i BFUS/BI. Arbetet kräver övergripande kunskaper om databaser och systemintegration. Traineen kommer få stor kunskap inom energitjänster/undermätning och kommer att utveckla spetskunskap inom Energikollen. Man kommer även att bli engagerad i framtida mätarbytesprojekt.

Ingenjör Kund och Nät

Som trainee på Elnät, sektion Kund och Nät kommer du att bli en del av vårt arbete med investeringsprojekt och förhandsregleringsfrågor. Det innebär frågeställningar både i samband med nybyggnation samt reinvesteringsprojekt. Du kommer att vara med vid framtagning av långtidsplaner och risk- och sårbarhetsanalyser.

Din profil

Ingenjör Mätservice:

Kunskap, erfarenhet och utbildning

 • Lämplig ingenjörsutbildning, lägst kandidatexamen (el, data, mekatronik etc)
 • Examen som är max två år gammal
 • Miljö- och samhällsintresse, gärna engagemang vid sidan av studierna
 • God engelska i tal och skrift

Ingenjör Kund och Nät:

Kunskap, erfarenhet och utbildning

 • Utbildning som högskole- eller civilingenjör inom elkraftområdet, industriell ekonomi, alternativt annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • Examen som är max två år gammal
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Körkort är ett krav
 • Analytisk, strukturerad och lösningsorienterad

Önskvärda personliga egenskaper

 • Driven och initiativrik
 • Nyfiken
 • God social förmåga, kommunikativ
 • Självständig
 • Intresse av att växa med uppgiften och företaget

Övrigt

 • Bosatt inom rimligt dagpendlingsavstånd, ej veckopendling
 • Marknadsmässig lön erbjuds från dag 1
 • Förmåner enligt avtal, arbetstidsförkortning och friskvård

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Växjö Energi med Experis och du kommer att bli anställd hos Växjö Energi. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Carlhielm på telefon 0470 - 74 55 87. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 20. juni.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, produktion, maskin

Ansökan

Experis AB söker två personer till denna tjänst som civilingenjör, produktion, maskin med placerings i Växjö. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, produktion, maskin hos Experis AB skickar du in din ansökan senast 2020-06-19.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Växjö Energi söker en Utvecklingsingenjör till Sandviksverket

Experis AB söker en person till tjänsten som utvecklingsingenjör, tillverkningsindustri i Växjö.

2020-05-19

Mer info

Servicetekniker till företag i Växjöområdet

Inpeople Sverige AB söker en person till tjänsten som serviceingenjör, elektronik i Växjö.

2020-03-31

Mer info

Region Kronoberg söker ingenjörer

REGION KRONOBERG söker tre personer till tjänsten som vvs-ingenjör i Växjö.

2020-04-01

Mer info