Drifttekniker

Publiceringsdatum: 2020-06-12

Drifttekniker

Värnamo kommun mitt i Småland är en tillväxtregion och har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Vi är utsedda till Årets kommun 2016 bland annat tack vare en strategisk satsning på bredbandsutbyggnad och delaktighet. Även goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med 34 400 invånare. Vår vision är: "Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035".

Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion. Ett framgångsrikt näringsliv, hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 33 000 invånare.

Tekniska kontorets målsättning är att medverka till att Värnamo kommun genom god miljö och en väl fungerande samhällsservice blir attraktiv för invånare, näringsliv och besökare. Verksamheten skall bedrivas på ett ekonomiskt effektivt och miljömässigt riktigt sätt.

Drifttekniker

I din roll som drifttekniker arbetar du med drift- och underhåll av VA-ledningsnätet i Värnamo kommun. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att planera och utföra vattenmätarbyten hos fastighetsägare. Då kommunen under hösten 2020 ska börja med fjärravläsning av vattenmätarna kommer du bli en viktig del i att bygga upp detta arbete. Drift och underhåll av ledningsnät är också viktiga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Tjänsten innefattar administrativa arbetsuppgifter så som planering, uppföljning och rapportering av ditt arbete. I arbetet ingår täta kundkontakter. En stor del av din arbetsdag är utomhus. Arbetet är omväxlande och vi tror på frihet under ansvar där du som individ får fatta många egna beslut.

Vi söker dig med lämplig VA-teknisk eller VVS utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom VA och/eller anläggning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från VA-ledningsnät, fjärrvärme eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet och utbildning inom läcksökning. Då arbetet är rörligt krävs B-körkort. Som person trivs du med att arbeta så väl självständigt som i team, eftersom vi hjälper och stöttar varandra inom de olika områdena. Du tycker om att dela med dig av din kunskap och du uppskattar att ta till dig av andras kunskap och erfarenheter. Då det i arbetet ingår många externa kontakter med kunder och invånare är det av stor vikt att du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga. Arbetet sker nästan alltid ute i trafikrummet och inte sällan under tidspress. Förmågan att prioritera och att ha ett positivt förhållningssätt, även när det är mycket på gång är därför av stor vikt för tjänsten. Du är flexibel och lösningsorienterad då arbetet är föränderligt och olika frågeställningar uppkommer under en arbetsdag.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeDriftingenjör, vattenverk

Ansökan

Värnamo kommun söker en person till denna tjänst som driftingenjör, vattenverk med placerings i Värnamo. Om det låter intressant att arbeta som driftingenjör, vattenverk hos Värnamo kommun skickar du in din ansökan senast 2020-07-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Vi söker drifttekniker med intresse för vattenrening och miljöteknik

Ivl Svenska Miljöinst AB söker en person till tjänsten som miljöingenjör i Stockholm.

2020-10-01

Mer info

Drifttekniker / Tekniker till Coromatic

Bravura Sverige AB söker en person till tjänsten som driftingenjör, elkraft i Gävle.

2020-07-24

Mer info

Drifttekniker väg (övervakning)

Trafikverket söker två personer till tjänsten som driftingenjör, el-tele i Stockholm.

2020-08-28

Mer info