Anläggningsutvecklare IT/OT

Publiceringsdatum: 2022-08-05

Vi verkar för hållbar affärs- och verksamhetsutveckling utifrån kundernas behov och förväntningar. Med intention om ömsesidigt värdeskapande genom partnerskap, cirkulär ekonomi och minskat klimatavtryck skapar vi morgondagens lösningar.

Område Affär & Produkt söker en anläggningsutvecklare till team Anläggningsutveckling för arbete med förvaltning, investering, reinvestering och vid behov avveckling av våra system kopplat till process-IT/OT. Är det du?

Bli en del av vår gemenskap!

Som du kanske vet är vi det enda energibolaget som satsar helhjärtat på Umeå med omnejd. Allt vi gör, gör vi för Umeå. Tillsammans med våra kunder jobbar vi för att världens bästa region ska bli mer hållbar, enklare att bo i och roligare att leva i. För alla. För det här är ditt Umeå.

Ditt uppdrag

Vi ansvarar för att förvalta och utveckla kundnära, attraktiva, högkvalitativa och lönsamma tjänster och produkter inom bredband, el, värme, kyla och servicetjänster.

Som anläggningsutvecklare IT/OT arbetar du med förvaltning, investering, reinvestering och vid behov avveckling av våra system kopplat till process-IT/OT.

 • Du upprättar planer för hur våra system ska förvaltas och utifrån risk bedömer du hur vi på bästa sätt investerar i system. Allt för att hålla våra anläggningstillgångar uppdaterade och system aktuella.
 • Du arbetar med katastrof- och återställningsplaner för hur vi håller våra system funktionella i händelse av kris.
 • Du säkrar lagefterlevnad och omvärldsbevakar för att fånga upp kommande förändringar som kan påverka oss.
 • Du ansvarar för vår tekniska standard och ramverk för hur vi bygger system - för robusthet och kontinuitet.
 • Vi arbetar med asset management enligt ISO 55000 och en del av ditt arbete kommer att kretsa kring hur vi på bästa sätt implementerar det arbetssättet.
 • Du hjälper till att bygga kompetens inom verksamheten och arbetar tvärfunktionellt med andra intressenter inom området. Att säkra avtal med konsulter och leverantörer tillsammans med Inköp ingår som en del av uppdraget.

Besök i våra produktionsanläggningar och hos andra delar av verksamheten är vanligt förekommande. Du har löpande kontakt med övriga medarbetare i teamet och övrig organisation.

Teamet leds operativt av en affärsansvarig. Vi tillämpar delat ledarskap vilket innebär att det finns en leveransledare som stöttar i de dagliga leveranserna och en komptenschef som är arbetsgivaransvarig och fokuserar på teamets förmågor, utveckling och den individuella kompetensutvecklingen.

Din bakgrund

Vi söker dig med egenskaper som:

 • Samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta teambaserat och i nära samverkan med kompetenser från flera delar av organisationen samt med kunder, leverantörer och samarbetspartners.
 • Initiativförmåga. Du bidrar till ständig förbättring och utveckling inom såväl ditt område som Umeå Energi i stort. Du fattar beslut utifrån egen insikt som leder mot uppsatta mål.
 • Resultatorientering. Du sätter högsta prioritet på att uppnå mål, klarar av att strukturera komplexa frågeställningar och löser problem allteftersom de uppdagas.
 • Omdöme/ansvarssinne. Ditt arbete präglas av ett gott omdöme och ett högt ansvarstagande. Du är noggrann, självgående, har stort tålamod samt ett genuint intresse för ämnet.

Förutsättningar för tjänsten:

 • Högskoleutbildning med relevant inriktning för tjänsten, alternativt minst 5 års arbetslivserfarenhet inom liknande uppdrag eller annan erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten
 • Goda kunskaper i engelska
 • B-körkort

Meriterande för tjänsten:

 • Erfarenhet från liknande uppdrag
 • Erfarenhet av Systemförvaltning av DCS/Scada system och infrastruktur
 • Kunskap inom 800xA, Siemens PCS7/Tia, Schneider SBO eller liknande BMS system, produktionsplaneringsmjukvaror, OPC av olika slag.
 • Erfarenhet med standarder inom industriell IT likt IEC 62443 och ISO 27000 serien.
 • Förståelse för lagar och förordningar som fjärrvärmen ligger under likt NIS, GDPR

Ansök direkt

Vill du vara med och bidra till Umeåregionens hållbara utveckling är detta ett arbete för dig. Det är en utmanande tjänst med stor variation där du som spindeln i nätet jobbar strukturerat med gott ordningssinne.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2022-08-31.

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Erik Eriksson, 070- 274 63 06. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Linnéa Abild, 070- 821 53 37. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om oss

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUmeå Energi AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5560978602
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeCivilingenjör, anläggning, elkraft
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Umeå Energi AB söker en person till denna tjänst som civilingenjör, anläggning, elkraft med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, anläggning, elkraft hos Umeå Energi AB skickar du in din ansökan senast 2022-08-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Arbetsmiljöingenjör

Gislaveds kommun söker en person till tjänsten som arbetsmiljöingenjör i Gislaved.

2022-08-01

Mer info

Chef Projektavdelning till Sörmland Vatten och Avfall AB

Experis AB söker en person till tjänsten som projekteringsingenjör, bygg och anläggning i Katrineholm.

2022-08-01

Mer info

GIS-ingenjör till Tingsryds kommun

Tingsryds kommun söker en person till tjänsten som gis-ingenjör i Tingsryd.

2022-08-01

Mer info