Teknikingenjör till Trafikverket

Publiceringsdatum: 2021-01-14

Har du en civilingenjörsutbildning om 300hp med en vision om att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som har talang för struktur, som lockas av att arbeta internationellt och har ambitioner att utvecklas inom organisationen. Som en del av satsningen erbjuds du även ett skräddarsytt utbildningspaket för att utvecklas i rollen. Denna chans kan du inte missa! Ansök redan idag, urvalet sker löpande!

OM TJÄNSTEN

För Trafikverket söker vi nu en teknikingenjör till verksamhetsområde Underhåll i Luleå. Tjänsten kommer att vara tvådelad. Du får dels möjlighet att arbeta i spännande och utvecklande europaprojekt där arbetsgruppen består av erfarna specialister och projektledare. Du kommer även få att delta i uppbyggnad av struktur och ordning och reda för kvalitetssäkring av produktdata rörande Trafikverkets tekniska material.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även att få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds

 • Skräddarsytt utbildningsprogram
 • Löpande coachning

Som konsult för Academic Work erbjuder vi goda möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för din framtida karriär. Läs mer om vårt konsulterbjudande här :) .

ARBETSUPPGIFTER

Som teknikingenjör kommer du få ett brett kontaktnät och agera koordinator där tyngdpunkten ligger i att bistå projektledare och specialister med administration, kvalitetssäkring och planering. I rollen förväntas du fungera som trafikverkets förlängda arm gentemot externa kontakter såsom universitet och högskolor, företag och infrastrukturförvaltare i Europa. Denna kontakt kan även innebära en del resor inom såväl Sverige som Europa när läget i samhället tillåter. Vidare kommer du även att:

 • Säkerhetsställa att demonstrationer och tester kan förverkligas i spårmiljö tillsammans med ditt team
 • Planera, bevaka och följa upp demonstrationer och tester.
 • Arbeta med dokumentation i form av kravdokument, ritningar, reservdelar samt övrig förvaltningsdata. De system som används är M3, Doors NG samt ProjectWise.

Tjänsten som teknikingenjör på Trafikverket ger dig en unik start på karriären. Rollen ger dig en möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist, projektledare eller liknande.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har en civilingenjörsutbildning om 300hp alternativt annan likvärdig utbildning och erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten
 • Kommunicerar på svenska och engelska både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • God datorvana
 • Intresse för organisering och koordinering

För att lyckas i denna roll är du strukturerad och du ser helheten utan att tumma på kvalitén. Den här rollen innebär också många kontaktytor och kräver därför att du är kommunikativ och bra på att samarbeta.

Det är meriterande om du har berört följande, men det är inget krav för tjänsten:

 • Har erfarenhet av arbete i tekniska system, underhållsfrågor eller har arbetat med internationella kontakter.
 • Har relevant erfarenhet från järnvägsbranschen/banteknik/spårfordon samt erfarenheter från försöksplanering, testverksamhet och statistik.

Övrig information

 • Start: Februari eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid 8-17
 • Placering: Luleå, Borlänge eller Göteborg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Läs mer om ​Trafikverket på deras hemsida.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeVägingenjör

Ansökan

Academic Work Sweden AB söker en person till denna tjänst som vägingenjör med placerings i Luleå. Om det låter intressant att arbeta som vägingenjör hos Academic Work Sweden AB skickar du in din ansökan senast 2021-02-14.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Teknikingenjör inom Digital Projekthantering till Trafikverket!

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som vägingenjör i Solna.

2020-12-19

Mer info

Projektingenjör till Ostlänken, Trafikverket!

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som vägingenjör i Solna.

2020-09-04

Mer info

Projektingenjör sökes till Trafikverket i Gävle

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som vägingenjör i Gävle.

2020-11-12

Mer info