Kraftsystemspecialist

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Kraftsystemspecialist

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med den tekniska utvecklingen av våra smarta anläggningar. Som Kraftsystemspecialist hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar.

Gruppen Nätteknik ansvarar för att säkerställa tekniskt innehåll i planering och genomförande av anläggningsinvesteringar och utgör ett anläggningstekniskt specialistkompetensstöd till verksamheten. Vi omsätter anläggningsstrategier, drifterfarenheter och utvecklingsprojekt till faktiska standardiserade lösningar som ska implementeras i verksamheten. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Du kommer att

Som teknisk specialist är ditt huvudsakliga ansvar att stödja investeringsverksamheten, vilket innebär att agera teknisk resurs i våra projekt. Dina främsta arbetsuppgifter är följande:

Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna och att anläggningsutformningen är optimal

Bidra till kravställning av anläggningsutformning, både övergripande och projektspecifikt

Deltagande och remissinstans vid projektbeskrivningar, förstudier mm

Kvalitetssäkra förfrågningsunderlagens tekniska delar

Medverka vid anbudsutvärdering gällande stationens tekniska funktioner

Granska teknisk konstruktion samt kontrollera utformning vid fabrikstest

Agera ansvarig representant vid idrifttagningsprovning och idrifttagningar samt säkerställa att anläggningen uppfyller kraven i det tekniska specifikationen och Vattenfalls Tekniska Riktlinjer

Samverka med övriga avdelningar i projekt

En del resor ingår i tjänsten, framförallt till de projekt du arbetar med för tillfället.

Vi söker dig som har

Ingenjörsutbildning inom elkraftsteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens

Du har arbetat med komplicerade elkraftsfrågor och är bekant med elnätets uppbyggnad och funktion framförallt med inriktning på felbortkopplings- och kontrollutrustningssystem

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Körkort klass B

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person vill fördjupa dig i dina tekniska kunskaper som specialist. Du är ansvarstagande vilket gör att du driver ditt arbete framåt på egen hand och med god kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra då du till stor del ingår som resurs i större projektgrupper.

Det är meriterande om du

Kunskap om primära apparater, stationsutformning och byggnation

Goda kunskaper om Starkströmsföreskrifter/ESA /Normer/Tekniska riktlinjer

Erfarenhet inom IEC 61850

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Rekryterande chef: Kenneth Huss, +46-70-7343951.

Rekryterare: Johan Macdonald, +46-73-0852763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Tobias Lindberg, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 14 Juni

Befattning: Kraftsystemspecialist

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Location: Luleå

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, elkraft

Ansökan

Vattenfall AB söker en person till denna tjänst som civilingenjör, elkraft med placerings i Luleå. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, elkraft hos Vattenfall AB skickar du in din ansökan senast 2020-06-14.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

R&D Engineer - Electronics Product Verification

ABB Power Grids Sweden AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, produktion, elkraft i Ludvika.

2020-04-23

Mer info

Energiansvarig Linköping

Fortifikationsverket söker en person till tjänsten som civilingenjör, drift och underhåll, elkraft i Linköping.

2020-04-23

Mer info

Utvecklingsingenjör Fjärrvärme till Varberg Energi

Your Talent AB söker en person till tjänsten som processingenjör, elkraft i Varberg.

2020-04-23

Mer info