Lead Engineer till Grid Automation Systems

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Lead Engineer till Grid Automation Systems

Kom till ABB Power Grids och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

Har du gedigna kunskaper om elkraftstransmission, elkonstruktion och reläskyddssystem? Vill du ta ansvar och leda det tekniska arbetet och därmed ha väldigt stora möjligheter att påverka? Vill du arbeta med erfarna och ödmjuka kollegor i en växande organisation med framåtanda?

Då är jobbet som Lead Engineer förmodligen ett arbete för dig! Du blir en viktig medarbetare i Grid Automation Systems. Du kommer att ingå i en organisation, bestående av ett trettiotal erfarna ingenjörer och projektledare. Vi är en del av Business Line Grid Automation Systems inom PG-divisionen. Vi ansvarar för försäljning och leverans av ABB:s komp­letta portfölj av produkter, system och tjänster för Grid Automation på den svenska marknaden och dessutom i exportprojekt. Vi levererar till både slutkunder och systemintegratörer, inom kraftgenerering, kraftöverföring, industri och järnvägsapplikationer. Vi är cirka 60 medarbtare i Västerås och vi behöver bli fler för att klara den tillväxt vi står inför.

Vi behöver bli fler erfarna ingenjörer, stärka vår förmåga att leverera stora projekt och söker därför en erfaren ingenjör, som tar det tekniska ansvaret för stora leverans­projekt.

Dina ansvarsområden

Som Lead Engineer kommer du att ha det tekniska ansvaret för vår systemleverans i stora projekt, i första hand till svenska kunder.

Du kommer att arbeta nära våra kunder, i team med projektledare, kollegor i Engineering-organisationen och leverantörer.

Din uppgift är att leda det tekniska arbetet, från anbud tills att kunden övertagit systemet.

Du deltar i anbudsarbete och arbetar aktivt i projekten med att bland annat översätta kundens krav till övergripande systemlösning, koordinera detalj­konstruktion inom olika teknikavsnitt, verifiering och test, till överläm­nande till kund.

Du kommer att arbeta med över­gripan­de systemdesign och leda och koordinera en projektgrupp, bestående av elkonstruk­törer, relä­skydds­­ingenjörer, systemingenjörer och testansvarig.

Ditt ansvar är att säkerställa att vi levererar elektriska system och reläskåp som uppfyller kundens krav och behov med rätt kvalitet, i utsatt tid och till budgete­rad kostnad.

Du kommer att, elkonstruktion, specifikation av utrustning, test och verifiering.

Du kommer att ha stora möjlig­heter att påverka systemlösningar, tekniska beslut och hur vi arbetar. Därför värdesätts förmåga att leda och fördela tekniskt arbete, förmåga att ta välgrun­dade tekniska beslut, ta initiativ, ta ansvar och att leverera enligt målsättningar.

Grid Automation System är en relativt liten, snabb­växande och autonom enhet. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka enheten, utvecklas och axla successivt större ansvar.

Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.

Din bakgrund

Du är en teknisk ledare, med gedigen erfarenhet av elkraftstransmission, transformator- och fördel­nings­stationer och reläskyddssystem.

Du är förmodligen ingenjör med examen inom elkraft eller närliggande områden.

Du har minst tio års relevant erfarenhet inom områden som kraftdistribution, kraftgenerering eller liknande.

Meriterande är kunskaper och erfarenhet av elkonstruktion (i CAD-system som Elmaster, E3 eller liknande) och reläskyddssystem.

Erfarenhet av andra typer av styr- och övervakningssystem är också meriterande.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Mer om oss

Det är en spännande tid att bli en del av ABB Power Grids. ABB och Hitachi har tecknat ett avtal för att skapa ett joint venture (JV). Genom att förena ABB Power Grids med Hitachis kompletterande styrkor planerar vi att skapa en ny och starkare global ledare inom kraftsektorn. ABB Power Grids och Hitachi kommer ha mer än 230 års kombinerad historia och erfarenhet. Tillsammans kommer vi vara väl positionerade för att forma framtiden inom energisektorn, med banbrytande teknik, som den naturliga partnern för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät. Övergången beräknas vara slutförd under första halvåret 2020, med förbehåll för rättsliga godkännanden. Följ med oss på denna spännande resa.

Rekryterande chef, Lennart Sundstedt, +46 21-32 44 22, kommer att kunna svara på dina frågor angående tjänsten. Fackliga representanter: Sveriges Ingenjörer, Bo Almgren, +46 21-32 14 17, Ledarna: Lenny Larsson, +46 21-32 85 48, Unionen: Karin Ulvemark, +46 21-32 45 85. Alla övriga frågor kan addresseras till Talent Acquisition Specialist, Helena Stefansdottir +46 768-30 97 48.

Vi ser fram emot din ansökan senast 5:e juni!

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, elkraft

Ansökan

ABB Power Grids Sweden AB söker en person till denna tjänst som civilingenjör, elkraft med placerings i Ludvika. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, elkraft hos ABB Power Grids Sweden AB skickar du in din ansökan senast 2020-06-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Lead Engineer till Grid Automation Systems

ABB Power Grids Sweden AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, elkraft i Västerås.

2020-04-28

Mer info

Automation Engineer / Automationsingenjör till Pfizer

Pfizer Health AB söker en person till tjänsten som automationsingenjör, maskin i Strängnäs.

2020-04-23

Mer info

Supplier Quality Engineer sökes till Siemens

Skill Rekrytering & Bemanning AB söker en person till tjänsten som kvalitetsingenjör/-tekniker, elkraft i Finspång.

2020-04-17

Mer info