Forskningsingenjör inom trafiksäkerhet – inriktning geoinformation

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Vill du arbeta inom yrken med teknisk inriktning-branschen? Statens Väg- och Transportforskningsinst är på jakt efter en skicklig forskningsingenjör, maskin och du kan vara rätt person för jobbet. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Statens Väg- och Transportforskningsinst - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba tills vidare.

Denna position är tillgänglig i Linköping. Statens Väg- och Transportforskningsinst söker för närvarande efter ambitiösa individer som vill utvecklas i rollen som forskningsingenjör, maskin. Kolla in deras ledig tjänst och se om du har vad som krävs för att bli en del av deras team. Du har fortfarande tid att söka jobbet som forskningsingenjör, maskin hos Statens Väg- och Transportforskningsinst om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är fredag den tjugofjärde november 2023.


Jobbannons

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 240 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 270 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.

Till enheten Trafiksäkerhet och trafiksystem söker vi nu ytterligare en medarbetare. Enheten har 13 medarbetare och bedriver grundläggande forskning och implementering av forskningsresultat inom trafiksäkerhetsområdet. Sverige har en, relativt sett, mycket god trafiksäkerhetsstandard. Men målet för trafiksäkerhetsarbetet är högt ställt och ännu inte uppnått. I ett internationellt perspektiv är bristen på trafiksäkerhet ett växande folkhälsoproblem. Målet är att minska de kunskapsluckor som fortfarande finns både nationellt och internationellt.Placeringsort för tjänsten är Linköping.

Om rollen

Sverige har en lång tradition av att arbeta med trafiksäkerhet och har i ett internationellt perspektiv en mycket god trafiksäkerhetsstandard. Men målet för trafiksäkerhetsarbetet är högt ställt och ännu inte uppnått. I ett internationellt perspektiv är bristen på trafiksäkerhet ett omfattande folkhälsoproblem. Dessutom står transportsystemet inför stora utmaningar och behöver ställa om till mer hållbara alternativ med avseende på trafiksäkerhet, miljö och hälsa. Att utvärdera om och i vilken utsträckning olika åtgärder påverkar trafiksäkerheten i stor skala är nödvändigt för att få svar på vilka lösningar som är mest effektiva i framtidens trafiksäkerhetsarbete. Vi behöver lära oss mer från de olyckor som sker där liv och hälsa förloras, men också förstå hur omställningen av transportsystemet med fler automatiserade fordon, elektrifiering och nya transportslag med mera påverkar säkerheten. VTI har under lång tid arbetat med trafiksäkerhetsforskning och avser nu att bygga ut den verksamheten.

Anställningen är i huvudsak inriktad på nationella och internationella projekt inom områden som förbättrar vårt transportsystem med fokus på att förhindra förlust av liv och hälsa.

Om dig

Du har en masterexamen inom geoinformationsvetenskap och relevant erfarenhet och bakgrund i ämnesområdet urbana studier. Du har dokumenterad erfarenhet från arbete som innefattar ett GIS-metodiskt angreppssätt kring transportrelaterade frågeställningar och erfarenhet från undervisning på universitet inom området geoinformationsvetenskap eller statistik. Det är fördelaktigt om du i din utbildning har läst kurser inom datavetenskap/programmering och har genomfört delar av en forskarutbildning. 

Du har erfarenhet av att arbeta med tillämpningar av geoinformationssystem och tillhörande metoder och analyser, som du har tillämpat på trafikområdet. Du har ett brett intresse för trafiksäkerhet och drivs av att tillämpa olika typer av kunskaper i arbetet med att förbättra vårt transportsystem.

I arbetet ingår det att delta i och genomföra forskningsprojekt inom trafiksäkerhet och närliggande områden, både nationellt och internationellt samt att samarbeta med universitet, myndigheter och företag. Det är positivt om du har erfarenhet av att delta i ansökningsarbete för finansiering av forskningsprojekt. Du kan kommunicera resultat muntligt och skriftligt samt har erfarenhet av att publicera dig vetenskapligt. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av internationell forskningsverksamhet, erfarenhet av projektfinansiering och tvärvetenskapligt forskningsarbete, samt har ett kontaktnät inom transportforskning såväl nationellt som internationellt. Du kan arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter samt har en god organisations- och samarbetsförmåga. Det är dessutom viktigt att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Om du är den vi söker erbjuder vi möjligheten att arbeta med varierande frågeställningar i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö för att stärka trafiksäkerhetsforskningen både nationellt och internationellt.

Mer information

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter - vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2023/0453-3.1

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan, senast den 24 november, med personligt brev, CV, examensbevis samt betygskopior och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. 

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStatens Väg- och Transportforskningsinst
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000704
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeForskningsingenjör, maskin
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

Statens Väg- och Transportforskningsinst söker en person till denna tjänst som forskningsingenjör, maskin med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som forskningsingenjör, maskin hos Statens Väg- och Transportforskningsinst skickar du in din ansökan senast 2023-11-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Forskningsingenjör inom RF/elektronik

Chalmers Tekniska Högskola AB söker en person till tjänsten som forskningsingenjör, el-tele i Göteborg.

2023-11-28

Mer info

Postdoktor inom Kvantitativ Logistik med inriktning mot obemannat flyg

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som logistikingenjör i Norrköping.

2023-11-29

Mer info

Konstruktionsingenjör till aktör inom transportindustrin – Södertälje

Perido AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, konstruktion, maskin i Stockholm.

2023-12-04

Mer info