Är du vår nya Cirkulärresursingenjör?

Publiceringsdatum: 2020-07-07

Är du vår nya Cirkulärresursingenjör?

Om Biototal

Biototal arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land, där vi ombesörjer att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Vår vision är att bidra till en bättre miljö, utveckla långsiktigt hållbara lösningar och samtidigt skapa ekonomiska värden för inblandade parter. Vårt fokus ligger på kunder och att hitta effektiva systemlösningar, med kunskap och erfarenhet inom miljö, kemi, biologi och agronomi som våra främsta verktyg.

Biototal är uppdelat i tre affärsområden, Förnyelsebar Växtnäring, Cirkulär Support samt Grön Resurs Förnyelsebar växtnäring levererar produkter godkända för spridning på åkermark. Cirkulär Support agerar expertstöd till både externa kunder och övriga affärsområden. Grön resurs erbjuder tjänster inom omhändertagande av olika fraktioner som kan komma till cirkulär nytta.

Arbetsuppgifter

Rollen som Cirkulärresursingenjör på Biototal innebär ett varierat arbete; alltifrån att vara företagets ansikte utåt till att sammanställa rapporter och utvärdera analysresultat samt att utvärdera olika material eller massor som kan användas inom de olika arbetsområdena.

Biototals tjänster är många gånger skräddarsydda vilket ställer krav på att förstå kundens behov och kunna formulera och presentera en passande lösning. De flesta av våra uppdrag bedrivs i projektform där du agerar och ansvarar för att resultat levereras i utsatt tid.

Uppdragen kan omfatta allt från att utbilda, informera, kartlägga, genomföra provtagning samt utvärdera analysresultat, främst åt reningsverk, pappersmassaindustrier och biogasanläggningar samt andra kundområden.

Biototal har en utpräglad teamkänsla, och tror starkt på frihet under ansvar. Du kommer ges alla möjligheter att själv styra dina arbetsuppgifter och planera din vardag. Resor och övernattningar ingår.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren och noggrann ingenjör som med stort engagemang och driv bidrar till att utveckla Biototals affärsområden.

Du som söker den här tjänsten ser vi har en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning. Till exempel kanske du är avfallsingenjör, mark/växtagronom, civilingenjör, naturgeograf, miljövetare eller har annan relevant utbildning. Vi ser även att du har några års erfarenhet från avfallsbranschen, myndighetsutövning eller någon annan teknisk verksamhet.

Det är viktigt för oss att du har ett genuint intresse av avfallsområdet, och ständigt strävar efter att utvecklas. Som person ser vi att du har ett stort eget driv, är ansvarstagande och har ett analytiskt sinne. Du kommer att möta unika situationer som kräver unika lösningar och därför söker vi dig som tycker det är roligt att lösa kluriga problem på ett så effektivt sätt som möjligt.

Det är även en stor fördel om du är utåtriktad och en kontaktsökande lagspelare med positiv och pedagogisk attityd, då du som resursingenjör ofta kommer i kontakt med andra aktörer inom avfallshantering, myndigheter och entreprenörer.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Har mycket god kännedom om markvetenskap (mark-fysik, - biologi och -kemi), miljöanalys, miljöjuridik.

B-körkort är ett krav.

Relevant högskoleutbildning inom området krävs.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Placering

Vid något av Biototals kontor, placeringsort är öppet för diskussion.

Ansök

Sista ansökningsdag 2020-08-31. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidensutgång.

Skicka CV och personligt brev till matilda.olstorpe@biototal.se

Vid frågor angående tjänsten ring Matilda Olstorpe +46 732 01 01 25

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeMiljöingenjör

Ansökan

Biototal AB söker en person till denna tjänst som miljöingenjör med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som miljöingenjör hos Biototal AB skickar du in din ansökan senast 2020-08-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Är du vår nya elektronikingenjör?

Hms Industrial Networks AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, konstruktion, elektronik i Halmstad.

2020-06-17

Mer info

Vill du bli vår nya Bergmekaniker?

Björkdalsgruvan AB söker en person till tjänsten som bergsingenjör i Skellefteå.

2020-04-14

Mer info

Söker du efter nya utmaningar? Kan du vara våran nya produktionstekniker?

Partbyggen i Kalix AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, tillverkningsindustri i Kalix.

2020-04-27

Mer info