Expert till övervakning av järnvägsanläggning

Publiceringsdatum: 2020-05-22

Som Expert inom övervakning av anäggning och detektorförvaltning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Expert till övervakning av järnvägsanläggning

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i en roll med övervakning genom detektorförvaltningen. Enheten Övervakning arbetar med att styra och analysera information kring våra anläggningar. Detektorerna är en del av anläggningen och övervakar fordonen genom att bl.a. mäta temperaturen på hjul och lager. 

Som medarbetare i detektorförvaltningen kommer du ge expertstöd till olika projekt kring att bygga ut och förbättra järnvägsanläggningen. Du kommer också vara en del av detektorförvaltningen där vi tar fram nya lösningar för underhåll av detektorerna och tar fram nya arbetssätt och krav på både detektorerna och hur de fungerar tillsammans med övriga system i anläggningen. Exempel på teknikområden som ingår i tjänsten: - Mätmetodik och teknik - Dataanalys - Mekatronik - Industriell IOT - IT-system för övervakning av anläggning. Du kommer även fungera som stöd i det kontinuerliga arbetet av att säkerställa driften av detektoranläggningarna.

Utöver detta ser vi att du kommer bidra med expertkunskaper inom forskning och utveckling samt utvärdering av strategi och regelverk för anläggningsövervakning. Du kommer också vara med och säkerställa att regelverk efterlevs i projekt, under byggnation och i befintliga anläggningar. Inom Trafikverket deltar vi i internationella arbetsgrupper och standardiseringsarbete där du kommer kunna bidra med expertkunskaper.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt och ge stöd/råd inom dina specialistområden. Därtill är du självgående, förändringsbenägen, flexibel och noggrann i dina åtaganden. 

Vi söker dig som

har civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har flerårig erfarenhet av digitalisering/automation/drift och underhåll och vill utvecklas inom området

uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

har körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du

har flerårig erfarenhet av arbete med komplexa system inom spårburen trafik

har erfarenhet av agila arbetsmetoder

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeCivilingenjör, anläggning

Ansökan

Trafikverket söker en person till denna tjänst som civilingenjör, anläggning med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som civilingenjör, anläggning hos Trafikverket skickar du in din ansökan senast 2020-06-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Mek-ingenjör till KBR på Outokumpu i Avesta

Outokumpu Stainless AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, produktion, gruv, metallurgi i Avesta.

2020-04-16

Mer info

Tillförlitlighetsingenjör till Stålverket på Outokumpu i Avesta

Outokumpu Stainless AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, maskin i Avesta.

2020-04-13

Mer info

Offertingenjör till Björks Rostfria AB i Hallstavik

Capto Hr AB söker en person till tjänsten som offertingenjör i Uppsala.

2020-03-05

Mer info