Senior Elkonstruktör/PLC Programmerare med kundfokus

2018-11-08

Du blir en del av ABB:s affärsenhet Metallurgy i Västerås. Enheten utvecklar och säljer elektromagnetiska produkter som exempelvis elektromagnetiska omrörare för skänk- och aluminiumugnar och elektromagnetiska omrörare och bromsar för stränggjutning. Våra produkter ger ett flertal fördelar vid stränggjutning, smältning och raffinering av företrädesvis stål och aluminium.

Uppgifter:

Stimuleras du av att arbeta inom ett tekniskt avancerat område med hög utvecklingstakt kan det vara dig vi söker. Du kommer att leda utvecklingen av våra systemlösningar, omfattande ABB:s produkter men också andra fabrikat, för kontroll och kommunikation av våra produkter och anläggningar till stålverk och gjuterier. Detta sker i en grupp om ca fyra konstruktörer/PLC programmerare.

I den mångfacetterade rollen på Metallurgy, som levererar produkter till kunder över hela världen, kommer du att jobba kundnära både i leveransprojekt och utvecklingsprojekt. Din vardag kommer bland annat att kretsa kring driva verksamhetsutvecklingen inom elgruppen och tillsammans med våra leverantörer säkerställa bästa lösningar för våra kunder. Du kommer att jobba med utvecklingen av våra program, smarta lösningar för datainsamling samt att säkerställa att våra system uppfyller våra kunders högt ställda krav.

Som vår nya kollega kommer du även att, ofta från offert till igångkörning, ansvara för hela elutrustningen i dina projekt. I rollen som senior konstruktör kommer även dina kund- och underleverantörskontakter bli täta. Rollen innebär ca 2-5 resor/år om ca 2-7 dagar. Räkna också med att träda in i en miljö där vi vill att våra medarbetare växer som yrkesmänniskor och där du får chansen att bredda din kompetens.

Krav:

I grunden har du en teknisk utbildning på högskolenivå, eller likvärdigt. Vi önskar att du har några års arbetslivserfarenhet i projektform och tror att du är redo att ta nästa steg i karriären.

Nedanstående kunskaper är meriterande:

• Kunskap om svenska och internationella standarder för elkonstruktion och maskinsäkerhet

• Kunskap om Elcad-verktyg Engineering Base eller motsvarande

• Kunskap om frekvensomriktare och strömriktare från ABB

• Kunskap om det vanligaste PLC/HMI fabrikaten. ABB AC500 och Siemens S7/PCS7 är det vanligaste i våra projekt

Mer information

• Erfarenhet av EMC

• Erfarenhet av verktyg för tekniska beräkningar tex Matlab

Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska samt är kommunikativ och utåtriktad i dina kontakter med såväl kunder, underleverantörer som kollegor. Att samarbeta i team är något du trivs med och lika gärna som du tar emot råd från andra, delar du också med dig av dina egna kunskaper.

Ytterligare information:

Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Rose-Mary Olofsson, +4621 34 04 21; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Krista Andersson, +4621- 34 02 85.

Välkommen med din ansökan senast den 18 november! Urval sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Annons id SE64334145

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare. www.abb.com

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Elkonstruktör hos ABB AB i Västerås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information