Tieto söker en junior interaktionsdesigner

2019-01-10

Är du en social och orädd person som trivs med att arbeta i projektform? Söker du ett arbete inom interaktionsdesign med stora utvecklingsmöjligheter? Här är chansen för dig som vill ta steget in på arbetsmarknaden efter studierna och som vill arbeta med utveckling av produkter inom sjukvård, utbildning och välfärd. Ta chansen och sök tjänsten som junior interaktionsdesigner redan idag!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Tietos räkning en junior interaktionsdesigner.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER

Som junior interaktionsdesigner kommer du på sikt att arbeta med olika spännande projekt inom digitala hälsovårdsprodukter på uppdrag av Tietos kunder. Dina arbetsuppgifter är varierande och sker enligt agila och designdrivna arbetsformer. Rollen anpassas efter dina förkunskaper och ansvarsområdena kommer successivt utökas allt eftersom du kommer in i rollen. Du arbetar primärt självständigt men kommer givetvis tillhöra ett team med andra mer erfarna kollegor inom både utveckling och design där det finns möjlighet till både stöd, lärande och mentorskap.

Du kommer till exempel att:

* Planera och genomföra användarstudier för att förstå kundens verksamhet och användarnas vardag.

* Ansvara för att designa flöden, struktur och interaktion för systemet

* Vara länken mellan kundens verksamhet och utvecklingsteamet.

* Stödja utvecklingsteamet under utvecklingsarbetet och validera implementerad design inför demos

Denna tjänst erbjuder goda utvecklingsmöjligheter för dig som är ny i branschen, där en stor del består i lärande i arbetet. Du får här chansen att arbeta i en kreativ miljö och utveckla ditt eget arbetssätt samt lära av erfarna kollegor. Den första månaden arbetar du bredvid en erfaren designer för att sedan axla ansvaret själv och därefter driva egna projekt framåt.

VI SÖKER DIG SOM

Har avslutat dina studier inom Interaktionsdesign eller motsvarande civilingenjörsutbildning.

Efterfrågade specifika kompetenser:

* Grundläggande kunskaper i HTML och CSS för att kunna samarbeta med utvecklare

* Mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift för att kunna förstå kundernas designbehov (du arbetar i ett internationellt team)

* Erfarenhet av prototyparbete i vedertagna designverktyg så som Adobe XD, Sketch eller InVision

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare eller om du har deltagit i något projekt vid sidan av studierna. Det är även meriterande om du är finsktalande då Finland är en viktig marknad för Tieto.

Som person är du orädd och kreativ till din natur för att kunna ta fram kundanpassade lösningar. Då arbetet innebär mycket kontakt med kunder och kollegor tror vi att du är social, öppen och har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Då arbetet sker mot kunder i hela Norden så ingår vissa resor i tjänsten. Du trivs med att arbeta självständigt och kan på egen hand driva ditt arbete framåt.

Mer information

ÖVRIG INFORMATION

* Start: I början av februari

* Omfattning: Heltid sex månader med goda möjligheter till förlängning

* Placering: Umeå är primär placeringsort, men placering i Skellefteå eller Luleå kan också vara möjligt om du är rätt kandidat

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Tieto är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företaget verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter. Tieto levererar IT-tjänster inom en rad olika branscher, exempelvis telekom, skola, hälsovård och skogsindustri. Företagets mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. De tror på utveckling och resultat som märks samt ett kundorienterat fokus i sina utvecklingsprocesser och samarbeten.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Webbdesigner hos Academic Work i Umeå genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Renmarkstorget 10
90326 Umeå

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Mika Nilsson

Till webb­ansökan 

Mer information