Mätningsingenjör

2018-12-05

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER

Mät&GIS- avdelningen arbetar med en rad spännande arbetsuppgifter som rör alla kommunens verksamheter vad gäller geodata och digitalisering. Vi arbetar för att GIS ska bli naturliga verktyg i det dagliga arbetet i kommunen och i de kommunala bolagen. Nu söker vi en Mätingenjör för att hjälpa oss leverera i hela kedjan inom samhällsbyggnadsprocessen.

Arbetsbeskrivning:

Din roll innebär arbete med insamling, ajourföring och tillhandahållande av geodata. Som Mätningsingenjör arbetar du metodiskt och självständigt med för- och efterarbete på kontoret och mätning i fält.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat upprättande av nybyggnadskartor, utstakning, lägeskontroll, detaljmätning samt uppdatering och ajourhållning av primärkartan. Du ansvarar för kommunens leveransåtaganden av geodata, BAL och NVDB. Mätuppdrag görs även åt kommunala bolag och Mätingenjören är en intern resurs i våra löpande projekt. Du har därmed kontinuerlig kontakt med interna och externa kunder.

Arbetsuppgifterna kan i viss utsträckning formas efter dina kvalifikationer och intresse.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med mätningsingenjörsexamen alternativt arbetslivserfarenhet av kommunal mätverksamhet som Tierps kommun bedömer likvärdig.

Att arbeta självständigt med mätning och att ha många kundkontakter är naturligt för dig. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att anpassa ditt sätt att uttrycka dig utifrån mottagaren. Som person är du självgående, initiativrik, ansvarstagande. Din personlighet präglas av en positiv grundsyn och du agerar prestigelöst och kommunicerar öppet. Ett gott samarbete där vi hjälps åt och delar med oss av kunskap inom arbetsgruppen är viktigt för dig. Du är öppen för att ta till dig nya kunskaper och erfarenheter samt är intresserad av att utveckla metoder och processer i linje med arbetet.

Eftersom tjänsten innefattar kontakter med interna och externa kunder är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Du arbetar bland annat med TopoCad, AutoCad, MapInfo professional, ISM och mätutrustning från TopCon.

Har du tidigare erfarenhet av ovanstående system, GIS generellt, databashantering eller politiskt styrda organisationer så ser vi det som positivt.

Vi gör löpande urval du är välkommen med din ansökan redan idag!

Mer information

ÖVRIGT

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Mätningsingenjör/MBK-ingenjör hos Tierps kommun, Samhällsbyggnad i Tierp genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Tierps kommun, Samhällsbyggnad
Tierps kommun
81580 TIERP

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Alexandra Forslund0293 - 21 82 91Alexandra.Forslund@tierp.se

Till webb­ansökan 

Mer information