Kartingenjör till Planenheten på Täby kommun

2019-03-13

Vi söker en kartingenjör till planenheten i Täby kommun. Kommunen står inför ett mycket expansivt skede i sin utveckling med det övergripande målet att utveckla kommunen till att bli en stark del av Stockholmsregionen med Täby centrum - Arninge som en ny regional stadskärna. Täby kommun driver en omfattande bebyggelseutveckling parat med en kraftfull och långsiktig utveckling av kollektivtrafiken. Stadsmässighet och arkitektonisk kvalitet är viktiga ledord när bostäder och arbetsplatser ska växa fram. Utvecklingsområdena är många och stora intressanta planerings- och byggprojekt står på agendan.

Om jobbet

Som kartingenjör på planenheten får du möjligheten att arbeta i en unik, varierande och ansvarsfull tjänst där ditt arbete är en viktig del i planprocessen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara produktion av detaljplanekartor, framtagning eller beställning av kartunderlag. Som kartingenjör är du också kunnig i planbestämmelser och fungerar som ett stöd i formuleringarna av dessa. Detaljplanerna framställs idag i Focus (AutoCad) och lagras i Focus databas.

Du kommer även att ingå i det påbörjade projekt att digitalisera alla detaljplaner som är ca 600 st. I det arbetet jobbar vi tätt med geodataenheten, bygglov och vårt kommunala lantmäteri. Detta är ett projekt som följer regeringens uppdrag till Boverket och Lantmäteriet. Du kommer att ha mycket kontakt med våra planarkitekter, samhällsutvecklingskontorets andra enheter och externa konsulter.

• Produktion av detaljplanekartor, framtagning eller beställning av kartunderlag

• Stöd i formuleringarna av planbestämmelser

• Ingå i det påbörjade projekt att digitalisera alla detaljplaner som, ca 600 st

• Arbeta tätt med geodataenheten, bygglov och kommunalt lantmäteri

• Kontakt med planarkitekter, samhällsutvecklingskontorets andra enheter och externa konsulter

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen som karttekniker, kartingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är insatt i geografiska format och har grundläggande kunskaper i vektorbaserade ritprogram och layoutprogram. Eftersom tjänsten innebär en del hantering av texter samt att till viss del hålla sig uppdaterad i plan- och bygglagen, behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. För att trivas i rollen bör du ha ett intresse för stadsbyggnadsfrågor och planprocessen.

Det är meriterande med några års erfarenhet av arbete som kartingenjör, karttekniker, kart- och mätingenjör, GIS-ingenjör eller liknande. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation, erfarenhet eller kunskap i planprocessen samt erfarenhet av att arbeta i Focus.

• Examen som karttekniker, kartingenjör eller annan motsvarande utbildning

• Insatt i geografiska format och har grundläggande kunskaper i vektorbaserade ritprogram och layoutprogram

• God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift

• Meriterande med några års erfarenhet av arbete som kartingenjör, karttekniker, kart- och mätingenjör eller

Mer information

GIS-ingenjör

• Meriterande med erfarenhet av arbete i politisk styrd organisation

Du är noggrann, självgående och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt, som präglas av din förmåga att hitta lösningar och vilja att hjälpa andra.

Vi ställer höga krav på din förmåga och vilja att självständigt driva ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet. Du är flexibel, ser möjligheter till förbättringar och eftersom ditt arbete är väldigt varierat har du en mycket god förmåga att arbeta med olika projekt parallellt. Då arbetet innefattar många kontaktytor, krävs det att du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid följande personliga egenskaper:

 

Övrigt

Låter det intressant? Registrera din ansökan på vår hemsida via ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev. Intervjuarbetet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstidens slut.

• Ansök senast: 2019-04-14

• Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

• Omfattning: Heltid

• Tjänsten är en projektanställning på två år, tillträde enligt överenskommelse

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

 

 

Om Täby kommun

Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum.

Samhällsutvecklingskontoret som består av sex avdelningar är en viktig aktör när Täby växer. Organisationsupplägget är unikt där avdelningarna arbetar parallellt under projektform vilket skapar förutsättningar att jobba varierat tillsammans med andra professioner. Med fokus på fyra nya hållbara stadsdelar med olika arkitektur ges våra medarbetare stor möjlighet att påverka med sin specialistkunskap. Vill du vara med och skapa det framtida Täby?

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Kartingenjör hos Täby kommun i Täby genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Täby kommun
Täby kommun
18380 Täby

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Annelie Mellin, Planarkitekt / CAD-ansvarig08-55 55 94 29annelie.mellin@taby.se

Till webb­ansökan 

Mer information