Enhetschef för Kraftelektronik och kabel sökes till Svenska kraftnät

2019-02-10

Lockas du av utmaningen att tillsammans med dina medarbetare utveckla gemensamma arbetssätt, processer och samarbete för en helt ny enhet där teknisk utveckling blir en del av din vardag? Svenska kraftnät erbjuder ett spännande ledaruppdrag där ditt ansvar blir den tekniska utformningen av stamnätets mest avancerade anläggningar.

Dina arbetsuppgifter

Som chef för enheten Kraftelektronik och kabel är det du som ansvarar för att driva den verksamheten mot uppsatta mål och resultat genom att leda och utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Den består idag av 10 personer. Enheten Kraftelektronik och kabel utgör Svenska kraftnäts specialistkompetens inom kabelanläggningar, högspända likströmsförbindelser, dynamisk kompensering och seriekompensering, såväl inom apparat- som relä- och kontrollutrustningsfrågor. Enheten ansvarar för den tekniska utformningen och styr genom kravställning, samt bemannar Svenska kraftnäts investeringsprojekt med teknikstöd för uppföljning av entreprenörerna. Vidare ansvarar en för kontinuerlig utveckling av kravställningen, samt tillsammans med avdelning Anläggningar för förvaltning och effektivisering av de befintliga anläggningarna.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelning Nätteknik samt medverka i olika grupper såväl interna som externa för att utveckla verksamheten. Placeringsort är på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund

Du ska vara högskole- eller civilingenjör alternativt ha motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du erfarenhet av:

• Ledar- eller chefserfarenhet ifrån teknisk verksamhet

• Stort intresse av ledarskapsfrågor

• Erfarenhet av att ha drivit eller aktivt bidragit i förändringsarbete

• Relevant teknisk bakgrund

• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har (meriterande):

• Erfarenhet av personalansvar och ledningsgruppsarbete.

• Erfarenhet av kravställning och leveransuppföljning, anläggningsprojekt, eller anläggningsförvaltning

• Erfarenhet av att leda och coacha tekniska specialister

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett strategiskt helhetsperspektiv med förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är en utvecklingsorienterad ledare med vana av förändringsarbete. Du driver innovation och fokuserar på att skapa resultat i verksamheten.

Som ledare har du en stark förmåga att bygga team samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du är trygg i dig själv och har mod att delegera och fatta beslut i tuffa situationer. Vidare är du en god arbetsgivarrepresentant som visar öppenhet och tillit till dina medarbetare. Ditt beteende och sätt att vara är viktigt som kulturbärare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna avdelningschef Anna-Åsa Hellström, 010-475 80 75 eller HR-partner Sofie Westerberg 010-475 86 15. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Mer information

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer även en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Civilingenjör, elkraft hos Svenska Kraftnät i Sundbyberg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Svenska Kraftnät
Box 1200
17224 Sundbyberg

Till webb­ansökan 

Mer information