Junior konsult med helhetssyn och intresse för komplexa analyser

2019-03-14

Hur dimensionerar man reservdelslagret för en flygplansflotta? Hur många verkstäder behöver man för att hålla 50 tåg rullande? Komplexa tekniska system som ett flygplan eller tåg behöver analyseras i detalj över hela livslängden för att se till att design, underhåll och drift ges det beaktande som behövs utifrån krav på t.ex. uppkomst av fel och kostnaden för hela livscykeln. För att lyckas med det krävs rätt metoder, kraftfulla verktyg och framför allt rätt personer. Systecon letar nu efter dig som vill kliva in i rollen som teknisk konsult och få möjlighet att använda kreativ problemlösning i kombination med ett helhetsperspektiv när det kommer till systemanalys. Tillsammans med kompetenta kollegor som mer än gärna delar med sig av sin expertis bidrar du här till samhällsnytta genom exempelvis projekt inom kollektivtrafik och räddningstjänst.

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker en junior konsult till Systecon. Här kommer du till en roll att utmanas och växa i. Du utgår från det centrala kontoret i Stockholm och tillhör en avdelning med omkring 20 konsulter. Majoriteten av dina kollegor är ingenjörer med olika inriktningar, t.ex. maskin och farkost eller matematik, och bidrar alla med olika expertis. Om du är en nyfiken person som kan se till helheten och gillar analytisk problemlösning är detta helt rätt tjänst för dig. Gillar du dessutom att varva intensivt arbete med en pingismatch och att runda av en arbetsvecka med en AW eller en kopp kaffe med kollegorna kommer du trivas som fisken i vattnet i detta sociala gäng!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Systecon.

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som junior konsult kommer du hjälpa Systecons kunder att fatta bättre och mer långsiktigt hållbara beslut för deras verksamheter. Till din hjälp kommer du att använda olika simulerings-, och modelleringsverktyg där Systecon själva har utvecklat en världsledande programvara som används av bland annat amerikanska flygvapnet. Självklart kommer du bli upplärd och coachad av mer erfarna kollegor så att du får den tid och stöd du behöver för att komma in i rollen. För tillfället har Systecon exempelvis uppdrag inom att:

* Upphandla fordon inom kollektivtrafik

* Genomföra behovsanalyser av system

* Identifiera och realisera besparingar genom optimering av reservdelsförsörjning

* Genomföra analyser av tillförlitlighet på infrastruktur

* Analysera underhållslösningar för helikoptrar

Mycket av arbetet sker ute hos Systecons kunder men ni kommer alltid att vara minst två konsulter på samma uppdrag så du kommer få den stöttning du behöver.

I rollen erbjuds du ett väldigt stimulerande arbete och en möjlighet att bidra till samhällsnyttan genom Systecons projekt inom exempelvis kollektivtrafik och räddningstjänst.

VI SÖKER DIG SOM

* Har en civilingenjörsexamen som har gett dig en god teknisk kompetens och framför allt förmågan att analysera komplexa system och hitta effektiva lösningar.

* Har en god ekonomisk förståelse som du fått antingen via din utbildning eller genom arbetslivserfarenhet.

* Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet från antingen järnväg eller försvar.

* Under ditt examensarbete genomförde någon form av systemanalys hos ett tekniskt företag.

* Har arbetat som konsult tidigare så du har en förståelse för vad rollen innebär i form av att bygga relationer och hitta nya uppdrag.

Som person har du en social framtoning och drivs av att skapa relationer där du förstår vikten av att leverera bra service och bygga samarbeten både internt och externt. Ditt tekniska intresse och driv gör dig nyfiken på både Systecons utveckling och deras kunder vilket gör dig till en kreativ problemlösare. Du ställer gärna frågor för att lära dig nytt och vågar komma med idéer och gå utanför din komfortzon för företagets bästa. Vidare är du resultatinriktad och trivs med att driva dina egna processer framåt samtidigt som du har ett flexibelt förhållandesätt för att underlätta för dina kunder.

Mer information

Övrig information

* Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

* Omfattning: Tillsvidareanställning

* Placering: Vasastan, Stockholm

* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se

Rekryteringskoordinator Rebecca Corbell, rebecca.corbell@academicwork.se

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Systecons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Academic Work.

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Systecon är ett personalägt företag som är inne i en spännande fas med många intressanta samhällspåverkande uppdrag. Nu söker vi fler engagerade, begåvade och nyfikna medarbetare som vill jobba med de mest komplexa och utmanande projekten inom försvar, säkerhet och järnväg. Vi vill hjälpa våra kunder att fatta bättre mer långsiktigt hållbara beslut genom att redan från början tänka på hela livscykeln. Vi ser att det finns en stor potential att maximera effektiviteten och minimera kostnaderna genom att aktivt arbeta med Life Cycle Management - LCM. Vår världsledande mjukvara Opus Suite är vårt stöd till de analysinsatser som krävs inom LCM-arbetet. Systecon respekterar balansen mellan jobb och fritid och erbjuder en flexibel och trygg arbetsmiljö.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Vägingenjör hos Academic Work i Stockholm genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Lindstedtsvägen 24
11428 Stockholm

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Linda Hellman

Till webb­ansökan 

Mer information