Nu söker vi en elingenjör till vår anläggning

2019-02-10

Vi söker nu en Elingenjör till vår underhållsorganisation.

Är du sugen på en ny utmaning och vill hjälpa till att driva ett progressivt underhållsarbete? Skulle du tycka att det vore kul och spännande att tillämpa dina teorier i praktiken i ett gott team?

Vi letar efter en elingenjör som ska förbättra säkerhet, kvalité, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet i vår anläggning, med spänningsnivåer upp till 40 kV, genom att ingå i underhållsorganisationen. Jobbet syftar till att maximera vår elanläggnings tillförlitlighet genom att bl.a. upprätthålla specialistkompetens inom el, implementera och utveckla riskbaserat underhåll (Förebyggande, Förutsägande, Föregripande), problemlösning vid produktionsstörningar, stötta utförandeorganisation med kunskap, delta i projekt som representant för underhåll, tillse korrekt reservdelshantering och stötta inköpsavdelningen vid köp av material eller tjänster. Arbetet inom eldisciplinen sker i nära samarbete med de övriga elingenjörerna och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

I det dagliga arbetet rör du dig mellan kontoret, verkstäderna, elanläggningen och fabriken. Du jobbar dagligen tillsammans med utförarna, driftorganisationen och utvecklingsavdelningen för att skapa en världsledande verksamhet.

Du kommer att...

- Tillämpa och säkerställa ett högt säkerhets- och kvalitetstänk i all verksamhet.

- Tekniskt ansvara för underhållet, på både kort och lång sikt, av den elektriska utrustningen inom ditt ansvarsområde.

- Vara övergripande eldriftledare för ditt ansvarsområde.

- Ansvara för det förebyggande underhållet inom ansvarsområdet. I detta ingår att utifrån riskvärderingar av utrustningar skapa förebyggande, förutsägande och föregripande underhållsplaner baserat på strategier för utrustningstyper samt säkerställa relevant reservdelshållning.

- Utföra rullande besiktning av befintlig el- och instrumentanläggning samt granska underlag och utföra besiktning av nyinstallation.

- Leda utredningar för säkerhets- och tillförlitlighetsincidenter inom eget kompetensområde.

- Identifiera och analysera problem för att skapa långsiktiga och hållbara lösningar. Exempel är ansvar för att identifiera och driva arbete med EOL-utrustning (End Of Lifetime).

- Ge tekniska expertråd, göra beräkningar och planera tekniska aktiviteter för att säkerställa en hög säkerhet och tillgänglighet på fabriken.

- Delta i studier och projekt som representant för underhållsavdelningen.

- Delta i lokala och stötta interna nätverk, utöva inflytande för att bidra till bolagets utveckling och ta vara på lärdomar.

- Utveckla och genomföra lokala och koncernövergripande procedurer och instruktioner.

- Agera som intern utbildare inom ditt kompetensområde.

Kunskap, färdighet och erfarenhet:

- Högskole- eller Civilingenjör inom elektroteknik/elkraft eller likvärdig utbildning.

- Några års relevant erfarenhet är meriterande men vi söker även dig som är nyutexaminerad och som vill växa och utvecklas med oss.

- God samarbetsförmåga är av stor betydelse.

- God kännedom om standarder inom disciplinen, t.ex. Svensk Elstandard om elinstallationer och kunskap om maskindirektivet är meriterande.

- God kunskap inom eldistribution, elmaskiner och drivsystem är viktigt.

- God kännedom om lågspännings- och mellanspänningsinstallationer.

- God kännedom om Ex-miljö

- Vana och intresse för IT (SAP, Sharepoint, Office).

- Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift, för att kommunicera med andra är viktigt.

- Kunskap inom petrokemiska anläggningar är meriterande.

- Kännedom om DCS/PLC-system är meriterande.

- Erfarenhet kring problemlösning och projektledning är meriterande.

Egenskaper:

För att trivas hos oss och göra ett bra jobb ser vi att du uppskattar att tillämpa teknisk expertis och att förmedla den anpassat till åhöraren. Du tycker om att samarbeta med andra och bidrar aktivt med din kunskap och ett stort engagemang. Du är fokuserad på att leverera resultat och att uppfylla kundförväntningar. Du behöver också ha förmågan att tänka på ett analytiskt sätt, vara strukturerad, lösningsorienterad och kunna kommunicera fakta till mottagare inom olika delar i organisationen.

- Positiv och konstruktiv

- Analytisk förmåga

- Strukturerad

- Initiativrik

- Målinriktat och proaktivt driv

- Förmåga att skapa och bibehålla relationer och nätverk

- Förmåga att samarbeta över kulturella och språkliga gränser

- Teamwork och samarbete.

Mer information

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Elingenjör hos Worknordic Group AB i Stockholm genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan 

Mer information