GRUVINGENJÖR

2018-03-09

Om bolaget:

Kaunis Iron är ett nystartat bolag med planen att med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang starta upp järnmalmsgruvan i Pajala. Tack vare en stark efterfrågan, en hållbar och konkurrenskraftig produkt och med driftklara anläggningar i världsklass är siktet inställt på en årsproduktion motsvarande två miljoner ton färdig produkt. Vårt unika järnmalmskoncentrat som redan visat sig vara starkt efterfrågad bland världens stålverk, har med sina gynnsamma miljöfördelar en tydlig plats på marknaden. Kaunis Iron ägs av ett 80-tal svenska entreprenörer.

Om tjänsten:

Vi söker nu en driven och engagerad gruvingenjör som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

Som gruvingenjör är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

Arbetsuppgifter:

Som gruvingenjör arbetar Du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du ansvarar för framtagande av de långsiktiga planerna för gruvan samt design av dagbrottet. samt du deltar även i framtagandet av produktionsplaner för budgetarbetet och uppföljning av prognoser.

Utbildning och kvalifikationer:

Vi ser att du har erlagt civilingenjörsexamen med relevant inriktning mot de arbetsuppgifter som du kommer att ha. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplaneringsprogramvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av hantering av Gemcoms Surpac programvara

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

Omfattning:

Heltid.

Övrigt:

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

Mera information om oss hittar du på www.kaunisiron.se

Mer information

Lön

Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sista ansökningsdag 2018-05-31. Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. CV och personligt brev skickas till niklas.aberg@kaunisiron.se Märk din ansökan med "Gruvingenjör".

Kontaktinformation

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef. Tfn: 070-595 00 07 E-post: niklas.aberg@kaunisiron.se

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Civilingenjör, produktion, gruv, metallurgi hos KAUNIS IRON i Pajala genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

KAUNIS IRON
Bert-Ove Johanssons väg 8
98491 PAJALA

Telefonnummer: 070-5950007

Mer information