Förste forskningsingenjör inom organiska energimaterial

2018-01-11

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov på grund av pensionsavgångar och en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn

Linköpings universitet ledigförklarar en anställning som förste forskningsingenjör i ämnesområde organiska energimaterial.

Arbetsuppgifter

Dina uppgifter kommer att bestå av att stödja och samordna doktorander och stipendiater på olika sätt, tex:

- Analys av elektrokemiska experimentella data,

- Förklara det teoretiska modelleringsstödet,

- Undervisa/analysera atomkroskopi studie

- vägledande i artikelns skrivelse 

- Utformning av experiment

- Vissa administrativa uppgifter.

Behörighet

För att vara behörig att anställas som förste forskningsingenjör behöver du ha avlagt doktorsexamen eller har en dokumenterad utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Vi letar efter dig som har utbildning inom kemi, kvantkemi, elektrokemi, mer specifikt inom polymerkemi och fysik. Praktisk expertis om atomkraftmikroskopi och teoretisk modellering av organiska och molekylära ledare är önskad skicklighet.

Mer information

Fackliga kontaktpersoner

För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Lika villkor

Flertalet av våra förste forskningsingenjörer inom institutionen för teknik och naturvetenskap är män, därför ges kvinnor företräde vid tillsättning av denna anställning, vid huvudsak i lika meriter i övrigt.

För mer information om anställningen:

https://liu.se/jobba-pa-liu

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Forskarassistent hos Linköpings Universitet i Norrköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Linköpings Universitet
Linköpings universitet, ITN
60174 Norrköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Xavier Crispin, Professor+46 11 363485xavier.crispin@liu.se

Till webb­ansökan 

Mer information