VA-ingenjör med ansvar för nyanslutningar

2018-01-09

Norrköping Vatten och Avfall vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service.

Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det släpps ut i naturen igen. Vi ansvarar också för att allt hushållsavfall som uppkommer i kommunen samlas in och behandlas på ett miljöriktigt och kostnadseffektivt sätt.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som på ett affärsmässigt sätt driver och ständigt utvecklar vår verksamhet för våra kunders bästa.

Norrköpings kommun står inför århundradets största investering i infrastruktur. Planeringsarbetet är i full gång för Ostlänken och nya bostadsområden som Inre Hamnen och Butängen. Kommunen satsar även på att klimatanpassa befintlig bebyggelse för extrema väderscenarion som t ex större nederbördsmängder. Norrköping Vatten och Avfall är en viktig aktör i arbetet med att utveckla framtidens Norrköping.

Enhet Planering och projekt ansvarar för förstudier, projektering, investeringar och dokumentation av ledningsnätet och VA-anläggningarna. Att planera VA i samband med exploatering samt att klimatanpassa det befintliga VA-system i tätbebyggelse innebär ett fokus på att samarbeta samt skapa nya hållbara lösningar i staden. Nu söker Planeringsgruppen VA-ingenjör med ansvar för nyanslutningar.

Arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör med anslutningsansvar ansvarar du för nyanslutningsprocessen av nya kunder i nya områden och i samband med förtätning. I uppdraget ingår hela hanteringen - från första kundkontakten till dess ärendet arkiveras. Arbetet sker i tätt samarbete med andra VA-ingenjörer, administratör och kundkoordinator.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Utredning av eventuell befintlig anläggning

• Teknisk rådgivning till kund och göra platsbesök

• Granskning av föreslagen kundanslutning

• Ta fram och skriva avtal med kund

• Ansvara för att anslutningsärenden dokumenteras i kart- och kundhanteringssystem

• Beställa och projektleda anslutningen

• Administration i kundhanteringssystem

• Ansvar för budget och ekonomisk uppföljning av investeringar inom ansvarsområdet

I arbetsuppgifterna kan det även ingå att:

• Genomföra, beställa eller granska förstudier/förprojekteringar, utredningar/projekteringar relaterade till VA-nät och hållbar dagvattenhantering

• Projektleda investeringsprojekt relaterade till VA-nät och hållbar dagvattenhantering

Mer information

• Översyn av verksamhetsområden

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom väg och vatten, bygg och anläggning eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta i projektform med projektledning, projektering eller utredningar inom VA-ledningsnät. Du är van att ta fram beslutsunderlag samt avtal och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av anslutningshantering och vana vid kundkontakt är meriterande, likaså erfarenhet av arbete med budget och ekonomisk uppföljning. Tjänsten kräver B-körkort.

Personliga egenskaper

Som VA-ingenjör har du många kontakter både internt och externt, du ska därför ha en god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Vi ser att du har ett tydligt kundfokus och trivs med att ge teknisk rådgivning utifrån varje kunds behov. Din beställarroll kräver förmåga att se helheten och att du kan agera på ett professionellt sätt. Du tycker om nya utmaningar och kan se möjlighet till utveckling. Du är ansvarstagande, duktig på att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete samt vågar ta egna initiativ.

Vi kan erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete i en spännande bransch där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete, din arbetsmiljö och din arbetsdag. På Norrköping Vatten och Avfall arbetar vi aktivt för att våra medarbetare ska trivas och att alla ska känna att de har utvecklande och engagerande arbetsuppgifter. En hjälpsam, trevlig och öppen atmosfär är något som kännetecknar både oss som bolag och branschen i stort. Våra flexibla arbetstider, arbetstidsförkortning och friskvård ger dig möjlighet till god balans i livet.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gruppchef Emma Sälg, tfn 011-15 35 49 eller enhetschef Paulina Stenvall, tfn 011-15 36 60. Facklig information får du av Roger Allen (Vision) 011-15 36 00.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är den 21 januari 2018. Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag gått ut. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad hos Norrköping Vatten och Avfall AB i Norrköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Norrköping Vatten och Avfall AB
Norrköping Vatten och Avfall AB Box 85
60102 Norrköping

Till webb­ansökan 

Mer information