Konsultativ Maskiningenjör till Symetri

2018-05-15

Är du maskiningenjör och redo att ta nästa kliv i karriären och nu i en mer konsultativ roll? Trivs du i en kundnära roll och vill bli del av ett engagerat gäng som jobbar mot några av regionens mest välkända tillverkningsbolag? Symetri, som är Nordens ledande leverantör av lösningar för produktutveckling och datahantering söker nu en ny kollega till deras verksamhet i Lund. Låter det intressant? Tveka inte på att läsa vidare!

OM TJÄNSTEN

Symetris lösningar är baserade på marknadsledande standardplattformar, samt egenutvecklade kompletterande system inom digitala modeller och informationsstrukturer. Ett kundnära samarbete är A och O, där Symetri stöttar upp i alltifrån implementation, vidareutveckling samt utbildning och support.

På Symetri i Lund blir du en del av ett engagerat gäng om 22 medarbetare varav sex jobbar som applikationsspecialister. Arbetsmiljön kännetecknas av en mycket god stämning och att alla jobbar som ett team mot gemensamma mål. Hos dem är din insats både viktig och synlig och du erbjuds här en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas i din profession.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Symetri.

ARBETSUPPGIFTER

Som applikationsspecialist presenterar och anpassar du Symetris lösningar till bolagets kunder. På sikt agerar du teknisk expert som vägleder och stöttar bolagets kunder i beslutsprocesser, både inför kommande projekt men också vid implementeringen av lösningar. Genom din kunskap i CAD och PDM-system bidrar du till att bolagets kunder effektiviserar konstruktionsarbetet och ökar kvaliteten på produktinformation och dokumentation.

Du kommer till exempel att:

* Tillsammans med kollegor representera Symetris lösningar, främst Inventor, AutoCAD och Vault

* Vara ett tekniskt kundstöd i olika projekt

* Göra förstudier för att analysera kundernas befintliga verktyg och arbetsmetoder

* Lägga fram förslag på förbättringsåtgärder, samt genomföra arbetsmetodikprojekt

* Vid implementation av CAD- och PDM-lösningar arbeta med att installera, konfigurera och utbilda i systemen samt vara ett kompetensstöd

* Samarbeta med bolagets programmerare och tillsammans utveckla kundanpassade lösningar och tilläggsapplikationer i befintliga system

Tjänsten passar dig som trivs i en konsultativ roll där dina arbetsdagar har stor variation. I den här rollen får du ta stort ansvar samtidigt som du alltid har nära till stöttning och hjälp bland dina kollegor. För att få rätt förutsättningar att lyckas i rollen erbjuds du både utbildning och introduktion. Inledningsvis går du bredvid dina erfarna kollegor för att efterhand ta dig an egna projekt och på så sätt successivt växa in i rollen

VI SÖKER DIG SOM

* Är maskiningenjör

* Har kunskap inom något 3D/CAD-program

I den här rekryteringen lägger vi stort vikt vid din personlighet ?där vi letar efter dig som har förmågan att jobba självständigt och driva dina egna processer framåt men som också har en god kommunikativ förmåga och trivs i samarbetet med kunder. Då du kommer jobba i projekt är det viktigt att du är resultatinriktad, sätter mål och arbetar fokuserat för att uppnå önskat resultat. Du gillar problemlösning och är duktig på att analysera, se sammanhang och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag, samt hittar den bästa lösningen för kunden.

Mer information

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

* Omfattning: Heltid, tillsvidare

* Placering: Lund

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Symetris önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Academic Work

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal02@academicwork.se](mailto:mal02 @academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Symetri är Nordens ledande leverantör av digital modell- och ritningsrelaterad IT med mer än 300 anställda och en omsättning på cirka 700 miljoner SEK. Vi arbetar med implementering av programvaror, utbildning, support och IT-stöd av Cad-relaterade system. Våra helhetslösningar är baserade på marknadsledande standardplattformar samt egenutvecklade kompletterande system, inom digitala modeller och informationsstrukturer till bygg-, fastighets- och industrisektorn.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Konstruktör, tillverkningsindustri hos Academic Work i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Sophie Olsson

Till webb­ansökan 

Mer information