Affärsmässig elkonstruktör till Konecranes

2019-05-15

Det är sällan man stöter på elkonstruktörstjänster där du gör annat än att sitta och jobba med ePlan hela dagarna. Utöver ren elkonstruktion får du här möjligheten att lära dig mycket om kundkontakt, inköp och kalkylering av erfarna kollegor och därmed få skaffa dig bred erfarenhet. Du kommer dessutom arbeta i en familjär miljö där du blir lyssnad på och det satsas på din utveckling. Låter detta spännande och som något som passar dig? Ansök tjänsten som elkonstruktör redan idag!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker nu en elkonstuktör till Konecranes AB i Kristianstad. Konecranes är en världsledande och expansiv koncern inom lyftutrustningar med kunder inom verkstads- och processindustrier, hamnar och terminaler. Koncernen har ca 19 000 anställda på mer än 600 orter i 53 länder. I Sverige har Konecranes 190 anställda och huvudkontoret är beläget i Kristianstad där avdelningarna för inköp, ekonomi, administration och konstruktion finns. Stämningen är familjär och beslutsvägarna är korta och därför finns det också stora möjligheter att påverka det dagliga arbetet.

Då en av konstruktörerna har tagit en annan roll inom Konecranes är de nu på jakt efter en stjärna till deras mycket kunniga konstruktionsteam på fyra personer med både elkonstruktörer och mekanikkonstruktörer. Du kommer omges av seniora kollegor som kommer dela med sig av sin kunskap. I rollen som elkonstruktör kommer du att jobba med flera delar i projekten och få en bred erfarenhet som sträcker sig utanför enbart elkonstruktionens ramar. Konecranes erbjuder dessutom gedigna internutbildningar och för den med rätt driv är karriärmöjligheterna många.

Detta är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Konecranes, vars intention är att längre fram anställa dig direkt på företaget, förutsatt att alla parter är nöjda.

ARBETSUPPGIFTER

Som elkonstruktör kommer du att arbeta brett och förutom konstruktion även ha en nyckelroll i offertkalkylering, inköp av komponenter och projektdokumentation. Du kommer ansvara för teknisk support till säljarna och att hitta bästa möjliga lösningar för kunderna, både utifrån ett tekniskt och priseffektivt perspektiv.

Du kommer till exempel att:

* utföra elkonstruktion av transverser, frekvensomriktare och datasystem

* göra komponentval enligt gällande direktiv och standarder

* stötta säljarna genom att ta fram underlag, göra kalkyler, utföra offertarbete och sammanställa dokumentation

Tjänsten passar dig som vill arbeta med mer än att bara konstruera och få en helhetsbild av projekt. Du ska även ha möjlighet att resa i tjänsten några dagar om året.

VI SÖKER DIG SOM

* har elteknisk utbildning från högskola eller universitet. Har du istället en YH-utbildning uppmuntrar vi dig att söka om du har några års praktisk erfarenhet av elkonstruktion

* har en affärsmässig och ekonomisk grundförståelse

* obehindrat kan kommunicera på svenska och engelska för intern och extern kommunikation

Mer information

* innehar b-körkort

Det är meriterande om du

* har högskoleexamen inom elektroteknik med inriktning automation eller styr- och reglerteknik

* tidigare har arbetat med ePlan

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och föra ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. Det är en självklarhet för dig att kunna driva dina arbetsuppgifter självständigt samtidigt som du gillar att samarbeta med dina kollegor. Du har en affärsmässighet och ett öga för vad som är bäst för dina kunder. Till sist är det av stor vikt att du är noggrann i ditt arbete.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

* Omfattning: Heltid, 6 månader initialt med stor chans till överrekrytering

* Placering: Kristianstad, med enstaka resdagar under året

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Konecranes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till

Academic Work.

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Elingenjör hos Academic Work i Kristianstad genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Ellen Hansson Henne

Till webb­ansökan 

Mer information