Första ubåtsflottiljen söker dig som vill bli officer

2018-05-15

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.

Efter genomförda studier tillträds befattning ombord som specialistofficer inom skeppsteknik ombord ubåt.

Som yrkesofficer inom skeppsteknik på första ubåtsflottiljen arbetar du med drift och underhåll av avancerade och komplexa system.

Materielansvaret du har för dina system omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll.

På fartyget är det du som är en av specialisten inom maskin. Du är en bred tekniker med ansvar för

framdrivningen, i arbetsuppgifterna ingår också skyddstjänst som kan innebära brandsläckning, tätning, länsning.

I din roll som maskinteknisk officer kommer du även att utbilda andra, sjömän såväl som officerare, både inom dina system och i sjömanskunskap.

Det ges möjlighet att arbeta i en både personligt och materiellt utvecklande miljö med fokus på ledord såsom kamratskap, tempoväxling och yrkeskunnande.

Första ubåtsflottiljen är ett prioriterat förband. Flera nya plattformar är på väg in såsom exempelvis nya ubåtar, A26 samt ett nytt signalspaningsfartyg.

Krav

Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.

Du uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.

Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande

Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.

Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.

Utbildning som är relevant för Försvarsmakten

Väl vitsordad erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar.

Sjöingenjörsexamen

Personliga egenskaper

Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. 

Arbetsmiljön till sjöss är speciell. Det är trångt och kan vara sjögång vilket är både fysiskt och psykiskt krävande. Du har en roll som innebär att du måste agera snabbt i en miljö där saker och ting förändras fort och insatserna är höga. Detta gör att du måste vara stresstålig. Du har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Du måste vara mycket tekniskt intresserad och kunnig, teoretiskt såväl som praktiskt.

Vi ser gärna att du är sjötålig då arbetet ombord genomförs under varierande väderförhållanden.

För tjänstgöring på Första ubåtsflottiljen krävs att du genomför kompletterande prövning ubåt. Detta genomförs innan eventuell anställning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Läs hela annonsen på försvarsmaktens.se

--------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Officer hos Försvarsmakten i Karlskrona genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Försvarsmakten
x
37123 x

Till webb­ansökan 

Mer information