Projektingenjör med intresse för miljö

2019-05-14

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu projektingenjörer med specialisering mot miljö till verksamhetsområdet Investering– vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om miljö och natur, har en talang för koordinering och en vana att arbeta administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

OM TJÄNSTEN

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen ”Teknik, Miljö och Markförhandling” som består av specialister inom olika områden. Vi söker nu sex projektingenjörer med specialisering mot miljö, en till var och en av följande städer: Kristianstad, Luleå, Solna, Jönköping och två till Göteborg. Denna annons gäller för Jönköping.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER

Som projektingenjör med specialisering mot miljö kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, en stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Du kommer att arbeta nära och biträda en eller flera specialister i alla förekommande specialistuppgifter inom området gestaltning. Exempel på arbetsuppgifter:

* Vara delaktig i inledande projektplanering och behjälplig i att säkerställa att projektet uppfyller verksamhetens krav på exempelvis naturvärdesinventering, bullerutredning, arkeologiska utredningar m.m.

* Beställning och granskning av leveranser från konsultbolag t.ex. miljökonsekvensbeskrivningar

* Vara insatt i arbetet och kontakten med konsultuppdrag, entreprenörer och myndigheter

* Delta i det strategiska arbetet med utveckling av Trafikverkets miljöarbete

Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare eller som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

VI SÖKER DIG SOM

* Har en civilingenjörsutbildning med inriktning miljö. Grundutbildning förslagsvis inom Väg och Vatten, Ekosystemteknik eller Stadsplanering

* Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska

* Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet

Mer information

* Har B-körkort

Det anses meriterande om du har erfarenhet eller skrivit examensarbete kopplat till planering eller byggande av väg eller järnväg.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och hugger gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du tycker att helheten i ett projekt är spännande och är lyhörd för att betrakta projektet ur flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Inte minst så trivs du med att ha en stor kontaktyta och har en mycket god förmåga att uttrycka ditt budskap, i tal och i skrift.

Övrig information

* Start: 19 Augusti

* Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning

* Placering: Jönköping

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

INFORMATION OM FÖRETAGET

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Vägingenjör hos Academic Work i Jönköping genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Drottninggatan 23
58225 Linköping

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Erika Olsson

Till webb­ansökan 

Mer information