Planeringssamordnande Projektingenjör till Trafikverket

2019-05-15

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och vi söker därför nya projektingenjörer – vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har talang för koordinering och planering med en vana att arbeta administrativt. Som en del av satsningen erbjuder Academic Work i samband med denna tjänst löpande kompetensutveckling i form av ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till deras verksamhetsområde Underhåll i Gävle. Området ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet. De skapar grunden för företagens godstransporter och miljoner människors resande varje dag. Tillsammans med verksamhetsområdets 900 medarbetare har du möjlighet att arbeta på Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg- och järnväg och bidra till anläggningsbranschens utveckling.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett talangprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Du kommer även ges stöd och vägledning vilket ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds:

* Att vara med och påverka svensk tågtrafik

* En arbetsplats med prestigelösa och välkomnande kollegor

* Löpande kompetensutveckling genom talangprogrammet där du erbjuds utbildning och coachning via Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Som planeringssamordnande Projektingenjör på avdelningen järnvägssystem är du delaktig i att planera och följa upp underhållsåtgärder för ett regionalt område och arbetar tillsammans med andra planeringssamordnare ur ett nationellt perspektiv. Verksamheten är en intern beställare av åtgärder inom väg- och järnväg vilket innebär att du kommer ha flera kontaktytor internt, framförallt kommer du att arbeta nära det egna verksamhetsområdet men även med verksamhetsområdena planering och investering.

Du kommer till exempel att:

* Delta i arbetet med att ta fram underlag till underhållsplanen för järnväg

* Delta i den regionala koordineringen av trafikpåverkande åtgärder

* Genomföra interna beställningar av åtgärder samt följa upp, analysera och bereda avvikelser inför beslut

Introduktionen kommer att bestå av mentorskap där du med tiden kommer att få axla mer och mer eget ansvar. På Trafikverket arbetar du i grupp tillsammans med andra, samtidigt som tjänsten också innehåller mycket självständigt arbete.

Mer information

VI SÖKER DIG SOM

* Har en universitets- eller högskoleexamen inom samhällsbyggnadsteknik, väg och vatten, bygg eller annan likvärdig utbildning, gärna mot järnväg

* Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då kommunikation kan förekomma på båda språken

* Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av planering av infrastrukturåtgärder eller trafikplanering.

Som person har du:

* En god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera med andra

* Förmåga att planera och strukturera ditt arbete

* God initiativförmåga där du ser vad som behöver göras och agerar därefter

Övrig information

* Start: Augusti, enligt överenskommelse

* Omfattning: Heltid

* Lön: Timbaserad månadslön

* Placering: Gävle

* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Vägingenjör hos Academic Work i Gävle genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Skeppsbron 5B
80310 Gävle

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Tina Rabnell

Till webb­ansökan 

Mer information