Handläggare byggfrågor

2018-11-07

Länsstyrelsens uppdrag är att utifrån riksdagens och regeringens beslut genomföra och samordna länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Vid enheten för samhällsutveckling kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete. Vår uppgift är att i samverkan med kommunerna och andra aktörer arbeta för en långsiktigt hållbar utveckling och en god bebyggd miljö samt ett tryggt och robust samhälle. På enheten är vi drygt 35 personer.

Inom funktionen för samhällsplanering arbetar vi på regional nivå med ärenden som rör samhällsplanering. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samarbete med andra verksamhetsområden inom Länsstyrelsen, bevakar statens intressen och är samrådspart i olika ärenden inom samhällsplaneringen såsom detalj-, översikts- och infrastrukturplanering m.m. Tillsynsvägledning i byggfrågor till kommunernas byggnadsnämnder samt bostadsstöd ingår också i funktionens arbetsuppgifter och det är i den delen vi nu söker ny medarbetare. 

Arbetsuppgifter

En av dina huvuduppgifter blir att arbeta med stöd och råd till byggnadsnämnderna i deras tillsynsarbete. Handlägga bostadsstöd, bl. a. till byggande och renovering av bostäder där arbetet innebär att granska ritningar och genomföra egna beräkningar m.m. Du kommer även att samverka internt och vara ett stöd för bland annat rättsfunktionen vid överklagade bygglov. Arbetet innebär kontakter med såväl kommuner, fastighetsbolag som enskilda. Arbetet på enheten styrs till stor del av innehållet i olika uppdrag vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att variera över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot byggingenjör, bygglovshandläggare eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du ska ha goda kunskaper om och erfarenhet av arbete med plan- och bygglagstiftning. Det är meriterande om du har kunskaper i miljöbalken. Du ska ha erfarenhet av arbete från statlig och/eller kommunal myndighetsutövning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete från länsstyrelse med liknande frågor och/eller har erfarenhet av bygglov- och/eller tillsynsfrågor från kommun. Du bör även ha en god förståelse för kommunens roll i byggprocessen och dess funktion i samhällsbyggnadsdialogen.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt goda kunskaper inom Office-paketet.

Vi lägger stor vikt vid dina personaliga egenskaper och söker dig som är självgående, mål- och resultatinriktad, serviceinriktad samt har en god samarbetsförmåga.

Mer information

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Diarienummer: 8012-2018 

Senaste ansökningsdag: 4 december 2018

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Byggnadsingenjör hos Länsstyrelsen i Gävleborg län i Gävle genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Länsstyrelsen i Gävleborg län
Borgmästarplan
80170 Gävle

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Patrik Havermann, Enhetschef010-225 12 34

Till webb­ansökan 

Mer information