Göta Ingenjörregemente söker dig som vill bli officer

2018-05-15

Försvarsmakten söker dig som vill jobba som officer vid Göta Ingenjörregemente i Eksjö. Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.

Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjör förband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Vi söker dig som vill jobba som officer inom följande områden:

- Leda fältarbetsförband under utbildning, övning och insats. Nationellt eller internationellt.

- Ammunitions och minröjning inom fältarbetsfunktionen

- Ledning och samband inom fältarbetsfunktionen

- Logistik inom fältarbetsfunktionen.

- Teknisk tjänst inom fältarbetsfunktionen

Krav

Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.

Uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.

Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande

Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.

Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.

Utbildning som är relevant för Försvarsmakten.

Körkort BC

Erfarenhet av ammunitions och minröjning

Utbildning inom logistik

Personliga egenskaper

Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver såväl mycket god stresstålighet som samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer. Läs mer här

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs under vecka 31 till 34 i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för Göta Ingenjörregemente där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön.

Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Kn Anna Nilsson, anna.nilsson@mil.se, 0766-34 71 92

Mer information

Fackliga representanter

Officersförbundet (OFR/O): Jonas Larsson, 0381-180 42

Försvarsförbundet (OFR/S): Carola Blomdahl, 0381-186 00

SACO-S: Sofie Bergkvist, 0381-18548

SEKO: Matz Felix, sekoforsvar-eksjo@mil.se

--------------------------------------------------------

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Officer hos Försvarsmakten i Eksjö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Försvarsmakten
x
57528 Eksjö

Till webb­ansökan 

Mer information